Gökhan CEYLAN/SİVAS, () - SİVAS'ta çeşitli sivil toplum kuruluşları ve öğrenci grupları, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasını protesto ederek Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sivas İl Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türkiye Tabipler Birliği (TTB) ve Türkiye Dişhekimleri Birliği (TDB) Sivas temsilcilikleri öğle saatlerinde SGK Sivas İl Müdürlüğü önünde toplandı. Yaklaşık 100 kişilik grup, 'Kaza değil katliam, yüreğimiz Soma'da' ve 'Taşeronlaştırmaya, işçi cinayetlerine dur demek için grevdeyiz' yazılı pankartlar açtı. Grup adına basın bildirisini okuyan KESK Sivas Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Önder Doğan, Ak Parti hükümetini eleştirerek, "Özelleştirme ve taşeronlaştırma politikaları sonrası Türkiye ölümlü maden kazalarında Avrupa'da birinci sıraya yükselmiştir. Tüm bu gerçeklere rağmen Ak Parti, Soma'daki iş cinayetlerinin araştırılması için 6 ay önce verilen bir önergeyi ısrarla gündeme almamış, alınca da reddetmiştir. Ve bu önergeyi 2 hafta önce reddedenler Soma'da ölenler için TBMM'de saygı duruşunda bulunmuşlardır" dedi.
Grup basın açıklaması sonrasında SGK İl Müdürlüğü binası önüne siyah çelenk bırakarak araçlar ile Sivas Devlet Hastanesi önüne geldi. Siyah pankart açarak ellerindeki dövizler ile kent meydanına yürüyen grup bir süre burada Ak Parti aleyhine slogan attı.
Bu arada sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen bir grup lise öğrencisi de kent meydanında toplandı. Tamamına yakını siyah renkte giyinen öğrenciler, Soma'da hayatını kaybedenler için dua ederek yakınlarına baş sağlığı diledi. Yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu daha sonra dağıldı.

GC(EA/AAA) (FOTOĞRAFLI)