EŞİNİ KONTROLE GÖTÜRÜRKEN KAZADA 2 KIZINI KAYBETTİ
Yıldızeli ilçesinde, yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 9 kişiden Dilan Yaş (8) ve Semanur Yaş'ın (6) olayda yaralanan ve hastanede tedavi gören babaları Maksut Yaş büyük üzüntü yaşadı.
Van'ın Erciş ilçesinde inşaat işlerinde çalışan Maksut Yaş (33), beyin ameliyatı olan eşi Çiğdem Yaş'ı Ankara'ya kontrole götürmek için gece saatlerinde kızları Dilan ve Semanur Yaş ile birlikte otobüse bindi. Sabah saatlerinde Sivas'ın Yıldızeli ilçesi yakınlarından kaza yapan otobüste bulunan Maksut Yaş ve eşi Çiğdem Yaş yaralandı. Yaralı çift Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Ancak talihsiz çiftin kızları Dilan ve Semanur Yaş ise olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralı Maksut Yaş'ın sağlık durumun iyi olduğu belirtilirken, eşi Çiğdem Yaş'ın hayati tehlikesinin bulunduğu ifade edildi.
Yaşadığı kazayı anlatan Maksut Yaş, "Uyuyordum, bir baktım araç sağa sola saptı. Herkes bağırmaya başladı. O sıra otobüs devrildi. Devrilince ben şoka girdim. Herkes koltukların arasındaydı. Daha sonra 155'i ve 112'yi aradık. Kimse gelmedi. Eğer zamanında gelselerdi herkes sağlam çıkardı. Biz saatlerce yardım bekledik. İlk jandarma geldi. Hastam vardı, onun için kontrole gidiyordum. Maalesef ne bir yardım geldi, ne de başka bir şey. Biz mağdur olduk. Otobüste ben, eşim, 2 çocuğum vardı. Çocuklarımı kaybettim. Eşimin durumu da şu anda iyi değil" diye konuştu.
ÜNİVERSİTELİ ELİF SİVAS'TAN OTOBÜSE BİNMİŞTİ
Sivas'ta yaşayan Elif Bıçkıcının (23) ise Yozgat Bozok Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümünde eğitim gördüğü ve tatile geldiği ailesinin yanından yeniden Yozgat'a gitmek için babası Kamil Bıçkıcı ile birlikte sabaha karşı bilet aldığı belirlendi. Terminal dışından otobüse binen Bıçkıcı'yı ailesi ve yakınları uğurladı. Bindiği otobüsle ancak 65 kilometre gidebilen genç kız kaza sonucu hayatını kaybetti. Genç kızın yakınları otobüsün kaza yaptığını öğrenince kentteki hastaneleri aradı. Daha sonra Yıldızeli İlçe Devlet Hastanesi morguna gelen babası Kamil Bıçkıcı, kızının ölenler arasında olduğunu görünce şok geçirdi.
Bu arada Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi plastik cerrahi servisinde tedaviye alınan otobüs şoförü Yıldırım Ayaz'ın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
Gökhan CEYLAN/SİVAS, ()