VALİ KEMELEK: OTOBÜSÇÜLERİN YOL DURUMUNU BİLMESİ GEREKİR
Kaza sonrasında olay yerine gelerek görevlilerden bilgiler alan Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, kazanın sabaha karşı buzlanma nedeni ile otobüsün yoldan çıkması sonucu meydana geldiğini söyledi. Vali Kemelek, 9 kişinin öldüğü, 30 kişinin ise yaralandığı kazanın olayın haber alınmasından itibaren Sivas'tan 15, Tokat ve Yozgat'tan gelenlerle birlikte toplam 24 ambulansın ve kurtarma ekiplerinin olay yerine sevk edildiğini belirterek, şunları söyledi:
"Yaralı vatandaşlarımızın bir kısmı ilimizdeki hastalenelerde, 4'ü de Yozgat Akdağmedeni Hastnesinde tedavi altına alındı. Yozgat'taki yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğunu biliyoruz. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyoruz. İnşallah diğerlerinin sağ salim kurtulması için arkadaşlarımız gerekeni yapıyoruz. Görünmez bir kaza ama özellikle otübüslerin sürekli yollarda olduğunu düşünürsek günümüz koşullarında hangi güzergahın ne durumda olduğu cep telefonundan bile girilerek meteorolojiden öğrenecek çağdayız. Buradan münferit geçenler kaza yapabilir ama her gün geçiyorlar bunlar. Dikkatli olmaları gerekir."
Otobüsün lastikleri ile ilgili de inceleme yapıdığını belirten Vali Kemelek, "Adli makamlar olaya el koyduğu için teknik olarak 'şundan kaynaklanıyor' demek şu aşamada doğru olmaz. Bunların hepsi incelenecek, başka hatalar var mı yok mu bakılacak. Sivas'ta Çamlıbel, Yağdonduran, Yaraşbeline dikkat edilecek yollar. Otobüsçülerin de bunu bilmesi gerekiyor" diye konuştu.
CENAZELER MORGA KALDIRILDI
Olay yerinde ekiplerin yaptığı çalışmların ardından otobüsten çıkarılan cesetler, il merkezi ve Yıldızeli İlçesi'nden gelen cenaze arabalarına konularak otopsi için Yıldızeli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otobüsün devrildiği şaramboldeki su tahliye kanalındaki suyun da kırmızı renge dönüştüğü görüldü.