Halife YALÇINKAYA/ SİVAS,() - SİVAS'ta halterde Türkiye şampiyonlukları bulunan 14 yaşındaki A.G.'in, okulda iki öğretmeni tarafından dövüldüğü iddia edildi. Hastaneye giderek darp raporu alan aile, öğretmenlerden şikayetçi oldu.
4 Eylül Mahallesi'nde yaşayan Serpil- Turgut Güneş çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Gazipaşa Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi A.G., iddiaya göre sigara içtiği gerekçesiyle beden eğitimi öğretmeni İ.Ö. tarafından müdür yardımcısı M.B.'nin odasına götürüldü. A.G.'nin üzeri burada iki öğretmen tarafından arandı. Arama sonucunda öğrencinin üzerinden her hangi bir şey çıkmamasına rağmen, iddiaya göre iki öğretmen müdür yardımcısının odasında öğrenciyi dövdü.
Olay sonrası ailesini arayan A.G., ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Numune Hastanesinde darp raporu alınan çocuk için aile karakola giderek öğretmenlerden şikayetçi oldu.
Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki halter takımının sporcusu olan A.G.'nin 2012 yılında Karabük'te katıldığı yaş kategorisi Türkiye Şampiyonasında koparmada Türkiye 1'incisi, silkmede ise Türkiye 2'ncisi olduğu belirtildi. 
Dayak olayı ile ilgili görüşleri istenen Gazipaşa Ortaokulu yöneticileri ise herhangi bir açıklama yapmadı.

HY(EA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)