SİVAS'ta Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu üyeleri, Başbakan Erdoğan'ın kızlı-erkekli öğrencilerin aynı evde kalmasına yönelik eleştirisine tepki gösterdi.
Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu Sivas insiyatifi kent meydanında basın açıklaması yaptı. Ellerinde Kürtçe 'Van'da kızlı-erkekli üşüyorlar' yazılı dövizler taşıyan yaklaşık 100 kişilik öğrenci grubu, 'Utanç duvarını yıkacağız' yazılı pankart açtı. Grup adına basın bildirisini okuyan Yener Arslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu hafta grup toplantısında dile getirdiği 'Kızlı-erkekli aynı yerde kalmalarına müsaade etmeyiz' açıklamasının, bireylerin özel yaşam alanlarına müdahalesinin bir göstergesi olduğunu ileri sürdü.
Bu çıkışın, yaşama tarzına müdahale olmakla birlikte var olan gündemi değiştirmeye yönelik bir girişim olduğunu da ileri süren Arslan, "Başbakanın içine girmiş olduğu psikolojik ruh hali ona kimi durumları unutturuyor olabilir ama merak etmesin, ona hatırlatmalarda bulunacak, okuyan, araştıran, politik gündemi takip edip çözümlemeler yapabilen bir gençlik var. Van'da insanlar kızlı-erkekli üşüyor, başbakanın haberi yok galiba" dedi. Arslan, açıklamasının devamında Suriye sınırına duvar örülmesine de tepki gösterdi. Polis çemberindeki grup olaysız dağıldı.