SİVAS'ta Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından, 'Kaya Düşmesi Afeti ve Kaya Islah Yapıları ile Sivas-Gürün-Sarıca Uygulaması' konulu eğitim programı düzenlendi.
İnşaat ve Jeoloji mühendislerine yönelik düzenlenen eğitim programına, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda görevli Doğal Afetler Zarar Azaltma Çalışma Grup Başkanı Mehmet Coşkun ile Sivas İl Afet ve Acil Durumu Müdürü Nazif Ekinci'nin yanı sıra çok sayıda mühendis katıldı. 20-22 Ağustos tarihleri arasında yapılacak eğitim programı, Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Müdendisliği Bölümü, Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Sönmez'in "Kaya kütlelerinin mühendislik tanımlaması" başlıklı sunumu ile başladı. Programın devamında, Türkiye'deki doğal afetler ve heyelan haritalama yaklaşımları, kaya düşmeleri ile Artvin ve Trabzon'daki kaya ıslah projelerinden bahsedileceği belirtildi. Program hakkında bilgi veren Grup Başkanı Mehmet Coşkun, şöyle dedi:
"Burada il müdürlüklerimizde yer alan inşaat mühendisi, jeoloji mühendisi gibi değişik branşlardaki arkadaşlara özellikle kaya düşmesi konusunda eğitim verilmesi planlandı. Sivas ilini tercih etmemizin nedeni, Gürün İlçesi'nde Sarıca'da yapılmakta olan bir kaya ıslah yapısını yerinde gösterebilmekti. Bunun için ilin koşullarıda düşünülerek, kaya açısından 20 il tespit edildi ve her ilden 2'şer kişi olmak üzere 40 arkadaşımızı buraya getirdik. Ve başkanlığımızdan katılan arkadaşlarla bereber bu eğitimimizi gerçekleştiriyoruz." 
Sivas İl Afet ve Acil Durumu Müdürü Nazif Ekinci, kentteki 2 günlük çalıştaydan sonra Gürün Sarıca köyüne gideceklerini belirterek burada yapılan örnek çalışmayı izleyeceklerini bildirdi.

FOTOĞRAFLI