Ebubekir KARATOPRAK- Emin BAL/ŞIRNAK,() - ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde, aynı aileden 6 kişinin içerisinde bulunduğu özel otomobil, keskin virajı alamayarak şarampole yuvarlanması sonucu 13 yaşyındaki Şivan Durmuş öldü, 1'i ağır 5 kişi de yaralandı. Yakınları, Şivan Durmuş'un ambulansın gecikmesi nedeniyle öldüğü iddia ederken, Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise haber verilmesinden hemen sonra ambulansların yola çıktığını ve 40 dakika içinde yarlıların hastaneye ulaştığını açıkladı. Beytüşşebap İlçesi'nden, akrabalarının düğününe katılmak üzere Silopi İlçesi'ne giden araç konvoyunda yeralan Nasır Durmuş'un kullandığı 27 EV 521 plakalı özel otomobil, bugün saat 08.30 sıralarında Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü yakınlarındaki, baraj inşaatına giden yolda keskin virajı alamayarak şarampole yuvarlandı. Kazada Şivan Durmuş olay yerinde hayatını kaybederken, Muhammed Adil Durmuş (18), Ezgi Durmuş (16), Berivan Durmuş (17), Remziye Durmuş (43) yaralandı. Araç sürücüsü Nasır Durmuş (43) ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.
İKİ İLÇEDEN AMBULANSLAR SEVKEDİLDİ
Kazanın haber verilmesi üzerine Uludere ve Beytüşşebap'tan olay yerine ambulanslar sevk edildi. Bu arada kazada hafif yaralananlar yoldan geçen araçlarla Uludere'ye hastaneye doğru yola çıkarıldı. Bu sırada gelen ambulansların bazıları yaralıları araçlardan alarak Uludere Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada ilk müdaheleleri yapılan yaralılar, daha sonra ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
AMCADAN SUÇLAMA
Kazada olay yerinde yaşamını yitiren Şivan Durmuş'un amcası Selim Durmuş, yeğeninin kaza sırasında ölmediğini, haber vermesine rağmen ambulansın geç gelmesi yüzünden yaşamını yitirdiğini iddia etti. Kendisini teselli etmeye çalışan astsubaya tepki gösteren Durmuş, "Hani sizin ambulanslarınız, hani helikopterleriniz, hani uçak ambulanslarınız? Bir kaçakçı olsaydı 10 tane Kobra, Sikorsky getirirdiniz, bütün askerleri buraya yığardınız. Söz konusu bizim canımız olunca hiç bir şeyi devreye sokmuyorsunuz" dedi.
OTOPSİ GERGİNLİĞİ
Şivan Durmuş'un cesedini kendi araçlarıyla Beytüşşebap'a götürmek isteyen yakınları ile burada görevli askerler arasında gerginlik çıktı. Güvenlik görevlileri, otopsi için Durmuş'un cesedinin Uludere Devlet Hastanesi'ne götürülmesini istedi. Ancak, yakınları buna izin vermeyerek cesedi Beytüşşebap'a götürmek isteyince, buradaki askerler gerginliğin devam etmemesi için cenazenin Beytüşşebap'a götürülmesine izin verdi.
YOLDA JANDARMA DURDURDU
Düğün konvoyu Şivan'ın cenazesiyle birlikte Beytüşşebap İlçesi'ne geri döndü. Ancak bu kez de Beytüşşebap İlçesi yakınlarındaki Ayvalık Köyü'nde önlem alan jandarma ekibi, yola koydukları bariyerlerle cenaze konvoyunu durdurdu. Buradaki askeri yetkililer, kazanın Uludere sınırları içerisinde meydana geldiğini ve otopsi için Şivan Durmuş'un cenazesinin Uludere Devlet Hastanesi'ne götürülmesi gerektiğini söyledi. Ancak, konvoydakilerin tepki göstererek, yola konulan bariyerleri kaldırması ile kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Jandarma, tepkiler üzerine konvoyun geçişine izin verdi.
Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne getirilen Şivan Durmuş'un cesedi, otopsi için morga kaldırılırken, kaza ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.
AMBULANSLAR SEVK EDİLDİ
Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, kazanın haber verilmesi üzerine hemen olay yerine Beytüşşebap ve Uludere'den ambulansların sevk edildiğini söyledi.Yetkililer, 40 dakika içinde ambulansların yaralıları alarak hastanelere ulaştırıldığını belirterek, gecikmenin söz konusu olmadığını söyledi.

EK,EB(GG/AAA) (FOTOĞRAFLI)