Özkan ARSLAN/İSTANBUL,() ŞİŞLİ’de Harbiye Askeri Müze önüne kimliği belirsiz kişilerce sarı, mavi ve kırmızı renkli 4 kova boya döküldü. Polis, olay yerinde fotoğraf çeken 6 kişiyi eylemcilerle alakalı oldukları şüphesi ile gözaltına aldı.
İddialara göre, biri kadın 3 kişi, saat 15.00 sıralarında Harbiye Askeri Müze ve Kongre Merkezi önü, Cumhuriyet Caddesi trafik ışıklarına gelerek ellerindeki 4 kova sarı, mavi ve kırmızı boyayı yola döktükten sonra kaçtı. İhbar üzerine bölgeye giden polis, olayı fotoğraflayan bir grupla karşılaştı. Fotoğraf kulübü üyesi olduklarını ve tesadüfen oradan geçtiklerini söyleyen 4’ü kadın 6 kişi, olayla ilgisi bulunduklarından şüphelenilerek gözaltına alındı. Polis aracına bindirilen 6 kişi, Feriköy Polis Merkezi’ne götürüldü.
Çevrede araştırma yapan polis, olayı gören kimseyi bulamadı. Olayın 1 Eylül Dünya Barış Günü öncesi gerçekleştirilen bir eylem olduğunu düşünen polis, boyayı döken kişileri yakalamak için çevredeki MOBESE kameralarını incelemeye aldı.
Öte yandan yoldan geçen yüzlerce aracın lastiklerine ve yayaların ayaklarına bulaşan boyanın temizlenmesi için, belediye temizlik ekiplerinden yardım istendi.
Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

(FOTOĞRAFLI)