Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() ŞİŞLİ’de bonzai satışı yapıldığı ihbarı üzerine düzenlenen operasyonda 131,71 gram bonzai, 2 kilogram esrar, 178 adet uyuşturucu hap ve 9 bin 700 TL ile bir miktar altın ele geçirildi.
Şişli Asayiş Büro ekipleri, bonzai satıldığı ihbar edilen Kuştepe’deki bir eve dün saat 17.00 sıralarında baskın düzenledi. Evde yapılan aramalarda son zamanlarda kullananların ölümüne yol açmasıyla gündeme gelen 131,71 gram bonzai ile 2 kilogram esrar, 178 adet uyuşturucu hap, 1 adet hassas terazi ile uyuşturucu satışından elde edildiği tahmin edilen 9 bin 700 TL para, kese içerisinde 58 adet çeyrek altın, 6 adet yarım altın, 14 adet Cumhuriyet altını ile bir adet 5’li altın ele geçirildi.
Baskında ev sahibi Kenan Ç. ile Dudu E. gözaltına alınırken evde bulunan 13 yaşındaki bir kız çocuğu da Çocuk Büro Amirliği’ne götürüldü. Şişli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nde sorgulanan şahısların daha önce de uyuşturucu madde satmak, kullanmak ve bulundurmak suçlarından poliste kaydı bulundukları belirtildi.
HABERCİLERE TEPKİ
Polis merkezindeki işlemlerinin ardından Kenan Ç. ile Dudu E. adliyeye sevk edildi. Kenan Ç., habercilerin "Bonzai sattığınız doğru mu, kime sattınız?" sorusuna “Satmadım. Kim satıyor. İyi biliyor musun sattığımı? Sana sattım” diyerek tepki gösterdi.
(FOTOĞRAFLI)