ŞIRNAK merkez, İdil ve Cizre ilçelerinde polisin PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDGH) yönelik düzenlediği operasyonlarda 11 kişi gözaltına alındı. İdil'de Mobese kameralarına uzun namlulu silahla ateş açan 2 kişinin tutuklandığı operasyonlarda, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.
Şırnak merkez, İdil ve Cizre ilçelerinde PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen YDGH üyelerine yönelik polis tarafından operasyonlar düzenlendi. İdil'de gösteriler sırasında Mobese kamalarına uzun namlulu silahla ateş açılması üzerine çalışma başlatan polis, bu kişilerin kimliklerini tespit ederek 4 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda kameralara ateş eden şüpheli ile kendisine yardım ettikleri belirlenen 2 kişi gözaltına alındı.
Bu kişilerin adreslerinde yapılan aramalarda olayda kullanıldığı değerlendirilen 1 Kalaşnikof tüfek, tüfeğe ait 2 şarjör, 15 fişek, 1 yivsiz av tüfeği, 56 fişek, 1 el telsizi ile bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi. Gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 3 kişiden 2'si tutuklanırken, 1 kişi serbest bırakıldı.
8 KİŞİ GÖZALTINDA
Polisin Şırnak merkez ve Cizre İlçesi'nde YDGH üyelerine yönelik bu sabah  gerçekleştirdiği operasyonlarda da 8 kişi gözaltına alındı. Cizre'nin Nur Mahallesi'nin Yarma Sokak ile Özkan Caddesi üzerinde bulunan metruk binalarda yapılan aramalarda, şiddet içerikli sokak eylemlerinde kullanılmak amacıyla, el yapımı patlayıcı hazırlamada kullanılan bol miktarda maytap, çivi ve teneke kutu, 2 el kamerası ve şarj cihazları, 2 el telsizi, 1 gaz maskesi, çok sayıda örgütsel pankart, poster, flama ve eylemlerde giyilen kıyafetler ele geçirildi. 

EK(GG/COŞ)