ŞIRNAK'TA DA OLAYLAR ÇIKTI
Şırnak'ta Ömer Kabak Meydanı'nda toplanan BDP'liler ellerinde Abdullah Öcalan posterleri taşırken, yüzleri maske ile kapalı aralarında çocuklarında bulunduğu bir grup, caddelerde lastikler yaktı. BDP İl Başkanı Baki Katar, meydanda toplanan kalabalığa yaptığı konuşmada, "Öcalan artık sadece Kürt halkının değil tüm Ortadoğu'nun lideridir. Kürtler için kara bir gün olan 15 Şubat komplosunu kınıyoruz" dedi.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki grup bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı. Dağılmaların ardından Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanan gruba polis ekipleri dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Dağılmayan grup, polise taşlı saldırıda bulununca, güvenlik güçleri de gaz bombası ile müdahale etti. Grup, ara sokaklara kaçarak dağılırken, polis kentte sıkı güvenlik önlemleri aldı.
DERİK'TE SOKAKLAR BOŞALDI
Mardin'in Derik İlçesi'nde Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilişinin 15'inci yıldönümü nedeniyle kepenkler açılmazken, vatandaşlarında sokaklara çıkmadığı görüldü. Fırın ve eczanelerin dışında hiçbir işyerinin açık olmadığı Derik'te sokaklar boşalırken, güvenlik güçleri ise muhtemel çıkabilecek olaylara karşı önemli noktalarda önlem aldı.