Şırnak, Diyarbakır ve Mardin'de Hain Saldırılar: 7'si Sivil 12 Şehit
Şırnak'ta dün PKK'lı teröristler, Habur'daki üs bölgesine asker taşıyan araca saldırdı. 4 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı. Terör örgütü, akşam saatlerinde iki ayrı saldırısıyla dahaTürkiye'yi sarstı. Mardin Kızıltepe İlçe Devlet Hastanesi 50 metre yakınında PKK'lıların önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcı polisaracının geçişi sırasında patlatıldı. Burada 1polis, 2 sivil şehit oldu, 54 kişi yaralandı. Kısa süre sonra bir acı haber de Diyarbakır'ın Sur ilçesinden geldi. Ongözlü Köprüsü yakınlarındaki patlamada 5 sivil şehit oldu, 5'i polis olmak üzere 13 kişi yaralandı.
İLK ACI HABER ŞIRNAK'TAN GELDİ
Şırnak Beytüşşebap ile Uludere ilçeleri arasındaki bulunan Habur-2 köprüsü ile Andaç Köyü yakınlarında dün sabah saat 07.30 sıralarında Habur-2 Gümrük Kapısı'ndaki üs bölgelerine asker taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında, büyük bir patlama meydana geldi.
4 ASKER ŞEHİT OLDU
PKK'lı teröristlerin önceden yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu hasar gören zırhlı araçtaki Tayfur Çankaya, Ahmet Suna, Ahmet Hilmi Yiğit ile Bayram Kavcı şehit olurken, 9 asker yaralandı. Kuzey Irak sınırına sıfır noktada bulunan Andaç köyüne 2 kilometre kala meydana gelen saldırıdan sonra Uludere ve Beytüşşebapilçelerinden patlamanın olduğu yere çok sayıda asker sevk edildi.
OPERASYON BAŞLATILDI
Zırhlı araçlarla olay yerine giden askerlere, dağlık alanda gizlenen teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ikinci bir saldırı düzenlendi. Askerlerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı ve teröristler sınırı geçip Irak tarafına kaçtı.
Yaralı 9 asker helikopterlerle Şırnak Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, kaçanPKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için Irak sınırında geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyonun ağırlıklı olarak sürdüğü Andaç köyü çevresinde, terörist hedefler Kobra helikopterlerle ateş altına alındı. Güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında yer yer çatışma çıktığı belirtildi.
MARDİN
Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ndeki PKK'lı teröristlerin polis servis midibüsüne bombalı saldırısında çok sayıda kişi yaralandı. Mardin Valiliği, hain saldırıda 1 polisin şehit olduğunu, 2 sivilin ise hayatını kaybettiğini, 5'i polis 20 kişininin de yaralandığı açıkladı.


DİYARBAKIR
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesindeki Ongözlü Köprüsü yakınlarında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından bölgeye ambulansların sevk edildiği belirtildi. Valilik'ten yapılan açıklamada 5 sivilin hayatını kaybettiği, 5'i polis 12 kişinin yaralandığı duyuruldu. Hain saldırının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, "Bombalı araçla vefat edenlerin arasında kadın ve çocuklar da var" dedi.