TÜRKİYE-Suriye sınırı, 2'nci Hudut Alay Komutanlığı (Narlıca-Hatay) Şht.Çvş.M.Özeker Sınır Karakolu sorumluluk bölgesinde güvenlik güçleri kaçakçılıkları tespit etti. Suriye tarafından güvenlik güçlerine ateş edilmesi üzerine meşru müdafaa ve angajman kuralları kapsamında, kaçakçılara karşı ateş açılmış ve yapılan müdahalelerle kaçakçılık girişimi önlendi. Yapılan müdahaleler esnasında Suriye tarafında, üzerinde yaklaşık 200 adet mazot bidonu içerisinde 12 ton mazot olan 2 adet traktör alev alarak tamamen imha oldu.
Genelkurmay Başkanlığı kaçakçılık olayı ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Türkiye-Suriye sınırı, 2’nci Hudut Alay Komutanlığı (Narlıca/Hatay) Şht.Çvş.M.Özeker Hudut Karakol sorumluluk bölgesinde, 9 Kasım saat 16:00'dan itibaren, kaçakçılık yapmak maksadıyla Suriye tarafından sınır hattına yaklaşan mazot bidonu yüklü araçlar ile, Türkiye tarafında Reyhanlı-Beşarslan Köyü'nde yaşayan kaçakçı şahısların boş bidon yüklü araçlarıyla kalabalık gruplar halinde sınır hattına doğru yaklaştıkları tespit edildi. Her iki taraftaki gruplara, sınır hattına doğru yaklaşmamaları konusunda Türkçe ve Arapça ikazlarda bulunuldu ancak şahıslar ikaza uymayarak kaçakçılık teşebbüslerine devam etti.
Gelişen olaylar üzerine, bölgede bulunan güvenlik güçleri tarafından kaçakçılık girişimlerinin engellenmesi amacıyla, Suriye tarafında bulunan araçların lastiklerine ve dolu mazot bidonlarına doğru ateş edilerek uzaklaştırılan kaçakçılar, 3500 metrelik hudut hattı boyunca kaçakçılık girişimlerine gece boyunca devam etti. Ayrıca, Suriye tarafından güvenlik güçlerine ateş edildi. Bu durum üzerine güvenlik güçleri tarafından meşru müdafaa ve angajman kuralları kapsamında, kaçakçılara karşı ateş açıldı ve yapılan müdahalelerle kaçakçılık girişimi önlendi.
Yapılan müdahaleler esnasında Suriye tarafında, üzerinde yaklaşık 200 adet mazot bidonu içerisinde 12 ton mazot olan 2 adet traktör alev alarak tamamen imha oldu.
Ayrıca, Suriye'den Türkiye'ye geçmek isteyen çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 150-200 kişilik grup ile Türkiye'den Suriye'ye geçmek isteyen yaklaşık 20-25 kişilik grup sınır hattına yakın bölgelerde beklediği ve bu grupların sınırı geçiş teşebbüsleri de unsurlarımız tarafından engellendi. (MV)