GENELKURMAY Başkanlığı, Hatay Narlıca İlçesi'nde kaçakçılık girişiminde bulunan 2 kişinin yakalandığını daha sonra Hacıpaşa beldesinden araç ve traktörlerle bölgeye gelen 150 kişinin güvenlik güçlerine taşlı sopalı saldırıda bulunduğunu ve olaylarda 1 subayın hafif şekilde yaralandığını açıkladı.
Hatay Narlıca İlçesi Türkiye-Suriye sınırındaki 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Hacıpaşa Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, devriye görevi icra eden bir adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç, 48 nolu sınır taşı bölgesinde dün saat 13:15'de iki kaçakçının mazot yüklü bidonları traktörün römorkuna yüklerken görmesi üzerine bölgeye hareket ettti. Devriye Timinin bölgeye geldiğini gören kaçakçılar bölgeden uzaklaşırken traktörün römorkunu devirrdi. Kaçakçılar, Devriye Timi tarafından yakalandı.
Daha sonra Hacıpaşa beldesinden traktörlerle bölgeye gelen yaklaşık 30 kişi tarafından Devriye Timine taşlı sopalı saldırıda bulunuldu. Bölgeye bir araç ve traktörlerle 150 kişi daha geldi. Yapılan müdahale sonunda 1 subay hafif şekilde yaralandı. Toplanan kalabalık olay yerinden daha onra uzaklaştırıldı. (MV)