Ergün YILMAZ/SİLVAN (Diyarbakır), () - DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde IŞİD'i protesto etmek isteyen DBP'lilerin düzenlediği meşaleli yürüyüş sonrasında olaylar çıktı. Grubu dağıtmak isteyen polise göstericilerin taş atmasıyla başlayan arbedede polis, biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.
Silvan'da dün gece Azizoğlu Meydanı'nda toplanan ve yüzleri bezlerle kapalı DBP'liler, ellerinde meşaleler ile yürüyüşe geçti. Güvenlik güçleri, gösterinin izinsiz olduğu uyarısında bulunarak, grubun dağılmasını istedi. Bunun üzerine meşaleler ile yürüyen grup olaysız dağıldı.
Ancak Merkez Bağlar İlçesi ve Feridun mahallelerinde toplanan başka gruplar, bu kez IŞİD'i protesto etmek amacıyla yürüyüşe geçti. Bağlar Mahallesi'nden yürüyüşe geçen kalabalık grup, Feridun Mahallesi'ne geldiğinde, barikat kuran güvenlik güçleriyle karşı karşıya geldi. Polis burada da grubun dağılması yönünde anonslar yaptı. İkaza rağmen yürüyüşe devam eden grup içerisinde bulunan bazı kişiler, polise ve araçlarına taşlı saldırıda bulundu. Polis de buna, tazyikli su ve biber gazıyla karşılık vererek gruba müdahalede bulundu.
Bağlar Mahallesi'nde toplanan 3'üncü bir grup bu kez sokağa çıkarak, polise taş, molotof kokteylli ve havai fişekle saldırdı. Bu grup ile polis arasında çıkan çatışmalar, gece geç saatlere kadar sürdü.

FOTOĞRAFLI