Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), () - ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde elektrik kesintilerini protesto eden gruba güvenlik güçleri biber gazıyla müdahale etti. Evlerinin bahçesine gaz kapsülü düşen ailenin 5 kişi hastaneyle kaldırıldı.

Silopi'de dün elektriklerin kesilmesi akşam saatlerinde toplanan grup tarafından protesto edildi. Polis grubun dağılması için uyarıda bulundu. Uyarıyı dikkate almayan gruba biber gazı ile müdahalede bulunuldu. Müdahale sırasında polisin attığı 2 biber gazı kapsülü Dicle Mahallesi 25. Cadde'de oturan Sadık Tosun’a ait evin bahçesine düştü. Bu sırada bahçede oturan Nergiz ve Sadık Tosun çifti ile çocukları Hüseyin, Uğur ve Canan Tosun biber gazından etkilenerek fenalaştı.
Akrabalarının yardımı ile Silopi Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılan Tosun Ailesi fertlerine burada müdahale edildi. Baygınlık geçiren ve hastanede gözlerini açan Nergiz Tosun, "Elektrik olmadığı için evimizin bahçesinde oturuyorduk. Evimize biber gazı geldi. Çocuklarımın her biri bir tarafa düştü" dedi.

Bu sırada acil servis önünde bekleyen ailenin yakınları, olanlardan polisleri sorumlu tutarak tepki gösterdi. Tedavileri tamamlanan Tosun Ailesi'nin fertleri gece geç saatlerde taburcu edildi.

 

FOTOĞRAFLI