Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), () - ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması etkinliğinde olaylar çıktı. Kadınların, sağanak yağmur altında Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektiği etkinlik sonrası bir grup güvenlik güçlerine taşla saldırdı. Polis de gruba gaz bombası ve ve tazyikli su ile müdahale etti.
Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde, BDP Silopi ilçe binası önünde düzenlenen kadınlar günü kutlaması, sağanak yağış altında gerçekleşti. Sağanak yağışa aldırış etmeden, Kürtçe şarkılar eşliğinde yöresel kıyafetler ile halay çeken kadınlar gönüllerince eğlendi.
Fransa’da öldürülen 3 PKK’lı kadının da anıldığı etkinlik bittikten sonra, bir grup 203'üncü Cadde üzerinde güvenlik önlemi alan polis zırhlı araçlarına taşla saldırdı. Araçlarına uzun süren taşlı saldırıdan sonra polis, göstericilere tazyikli su ile müdahale etti. Zırhlı araçlardan grubun dağılması yönünde yapılan uyarı anonsları işe yaramayınca polis, bu kez göstericileri dağıtmak için gaz bombası kullandı. Bir süre devam eden olaylar, göstericilerin ara sokaklara kaçarak dağılmasıyla sona erdi.

MSY(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)