KIZ ÖĞRENCİLER YANMAKTAN KURTULMUŞ
Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde dün gece gösteriler yaparak, okul ve işyerlerine molotof ve taşlı saldırı düzenleyen grupların ilçenin Yenişehir Mahallesi'nde bulunan ve bulunan ve köylerden gelip lisede okuyan 25 kız öğrencinin kaldığı özel bir öğrenci yurdunu hedef aldıkları da ortaya çıktı.
Yaklaşık 10 kişi oldukları belirtilen göstericiler, saat 20.40'da öğencilerin etüt yaptığı sırada binaya havai fişek, molof ve taşlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda büyük panik yaşayan kız öğrenciler, üst katlara kaçarak hedef olmaktan son anda kurtuldu. Yaklaşık 15 dakika boyuncu bulundukları binaya saldırı yapıldığını belirten öğrenciler, daha önce de yurtlarına benzer saldırılar düzenlendiğini söyledi. Saldırıda ders çalıştıkları kata taş ve havai fişeklerin isabet ettiğini belirten bir öğrenci, "Derslerimize çalışamıyoruz. Sürekli ne olacağını korkuyla bekliyoruz. Çok uzak yerlerden geldik. Hiçbirimizin ailesi burada değil. Bu birkaç defa yaşanılmış bir olaydır. Molofot attılar, taş attılar, havai fişek attılar. Burada psikolojimizde bozuldu. Destek çıkan yok. Gerçekten üzülüyoruz" dedi.
İÇERİYE GİRMEYE ÇALIŞTILAR
Silopi'de kız öğrenci yurduna yapılan saldırı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Üç farklı kamera açısından elde edilen görüntülerde ellerinde sopa, taş olan göstericiler yurt binasına saldırıyor. Birinci kamerada kız yurdunun kapı camını kıran göstericiler içeriye girmeye çalışıyor. İçeri giremeyince de molotof kokteylerini atıyor. Atılaın molotof kokteylleri şans eseri binanın dış cephesine isabet ediyor ve pencerelerin camları kırılıyor.