Ergün AYAZ/ İZMİT(Kocaeli), () KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde iki gün önce bir kuyumcu dükkanına girerek silah tehdidiyle bir kiloya yakın altın ve para gasp ettikten sonra kaçan soyguncu, polisin sıkı takibi sonucu Düzce'de yakalandı. Adının M.A. olduğu belirlenen sorguncunan para ve altınları harcayamadığı anlaşıldı. 
Kartepe İlçesi'nin Leyla Atakan Caddesi'nde bulunan bir kuyumcu dükkanına sabah saatlerinde gelen bir kişi, kuyumcu ile iki kadın tezgahtarı tabanca ile tehdit edip 30'u  bilezik olmak üzere toplam bir kiloya yakın altın ile kasadaki 6 bin 450 TL'yi alıp kaçtı. İşyeri sahibi, soyguncunun kaçtığı otomobilin ardından ruhsatlı tabancasıyla 14 el ateş mesi sonucu aracın arka camı kırıldı, bir lastiği de patladı ancak şüpheli olay yerinden uzaklaşmayı başardı.
Polis ekipleri bir gün sonra plakaları sökülmüş otomobili Alikahya bölgesinde terkedilmiş halde bulurken, otomobilde yapılan incelemeler sonucu elde edilen bulgularla adının M.A. olduğu anlaşılan soyguncunun peşine düştü.
Düzce Akçakoca'da bir evde saklandığı tespit edilen M.A, soygunda gasp ettiği 30 bilezik, 6 bin 450 TL ve olayda kullandığı ruhsatsız tabanca ile yakalandı. Gözaltına alınan ve Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüphelinin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI