SAMSUN'da 17 yaşındaki İ.K.'yı tabancayla ayağından vurup yaraladığı iddia edilen aynı yaştaki O.A., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay dün İlkadım İlçesi'nde yanında meydana geldi. İddiaya göre İ.K. ve arkadaşı E.K. aralarında husumet bulunan O.A. ve C.K. ile karşılaştı. İki grup arasında tartışma başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonrası O.A. üzerindeki ruhsatsız tabancayı çıkartıp bir el ateş ederek İ.K.'yı sağ ayak bileğinden yaralayıp olay yerinden kaçtı. Yaralı genç ise ambulans ile Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis olayla ilgili yaptığı soruşturma sırasında yaralı İ.K.'nın yaralama suçundan aranması olduğunu belirledi. Hastanedeki tedavisi tamamlanan İ.K., Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Onu yaralayan O.A. ile yanındaki C.K. da polis tarafından kısa süre sonra olayda kullanılan tabancayla yakalanarak gözaltına alındı. Yaşları küçük oluşu nedeniyle onlar da Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Polisteki işlemleri tamamlanan O.A., C.K. ve aranması olan İ.K., bugün adliyeye sevk edildi. Adliyede karşılaşan iki taraf ailesi arasında da tartışma çıktı. Ancak devreye giren adliye polisi iki tarafı da adliyeden çıkartarak olayı büyümeden engelledi. İ.K. ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerden C.K., savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken, O.A. ise mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede ifadesi alınan O.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.