Kamil ATALAY/ MANAVGAT (Antalya), () - ANTALYA Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Manavgat Cumhuriyet Savcılığı koordinasyonunda 4 ilde, silah kaçakçılarına yönelik eşzamanlı operasyonunda, 10 kişi gözaltına alındı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, silah kaçakçılığı yaptığı öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Antalya, İstanbul, Gaziantep ve Kilis'te eşzamanlı yapılan operasyonda, 10 adrese baskın düzenlendi. Toplam 100 polisin görev aldığı operasyonda, silah kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 10 kişi gözaltına alındı.
Bu kişilerin kaldığı evlerinde ve araçlarında yapılan aramada 9 milimetre çapında 1 ruhsatsız tabanca, bu tabancaya 8 mermi, 1 yarı otomatik av tüfeği, bu tüfeğe ait 1 fişek ve 5 gram esrar maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan B.Ş. (43), H.P (38), D.Y.(39), M.G. (38), Ç.D (36), S.O (48), A.A. (41), Ş.S (45), O.K. (49) ve H.İ. (55) Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan şüphelilerden 6'sı serbest bırakılırken, B.Ş., H.P, D.Y. ve M.G Manavgat Adliyesi'ne sevk edildi.
Aynı soruşturma kapsamında daha önce düzenlenen operasyonlarda da 6 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

FOTOĞRAFLI