Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da, çeyrek altın almak için girdikleri kuyumcudan bir çanta dolusu yüzük çalan şık giyimli 2 kadın, kovalamaca sonucu yakalandı.
Olay, merkez Seyhan İlçesi'nin Tepebağ Mahallesi Çakmak Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, altın toptancısı Hakan Su, dün akşam saatlerinde Oktay Tüm'ün sahibi olduğu kuyumcu dükkanına gelerek çanta içindeki yüzükleri göstermeye başladı. Bu sırada caddeden geçen bir kadın, vitrinden içeriyi izledikten sonra cep telefonu ile arkadaşlarını çağırdı. Bir süre kapının önünde kuyumcudaki hareketliliği izleyen hırsızlardan 19 yaşındaki Yağmur B. çeyrek altın sorma bahanesi ile içeriye girdi. Kuyumcudaki kalabalığı fırsat bilen 20 yaşındaki Çiğdem K. ise kapıdan uzanıp açık olan çantadan 12 bin lira değerindeki yüzükleri aldı. Yüzükleri montunun altına saklayan Çiğdem K. ile Yağmur B. hızlı kuyumcudan uzaklaştı. Yüzük dolu çantanın çalındığını fark eden Hakan Su ve kuyumcuda bulunanlar şüphelilerin peşine koştu. Çakmak Caddesi'nde kalabalığın arasına karışan şüpheliler, Güven Timi ekiplerince yakalandı. Çiğdem K.'nın montunun altına sakladığı yüzükler de ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin, çok sayıda suçtan kaydı bulunduğu belirlendi. Asayiş Şubesi'ndeki sorgularında hırsızlık için Ankara'dan Adana'ya geldiklerini itiraf eden  Yağmur B. ile Çiğdem K. adliyeye sevk edildi. 2 kadın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olayı anlatan Oktay Tüm, "İçeride altın almaya gelen bir çift vardı. Onlar ile ilgileniyorduk, çantacı olan arkadaşımız da bize yeni ürünleri gösteriyordu. Biz farkında değiliz, kadın önce dışarıdan izlemiş. Sonra telefonla arkadaşlarını çağırmış. Biri çeyrek almak için içeriye girdi. Diğeri de arkada duran çantadan yüzükleri alıp çıktı. Son anda durumu fark ettik, kısa sürede yakalandı. Her yer kamera olmasına rağmen hırsızlığa cesaret edecek kadar gözlerini karartmış bunlar. Şık giyimli kadınlardı, çok şaşırdım" diye konuştu.

FK(BK/BT) (FOTOĞRAFLI)