SİİRT'de zor durumda kalanların kredi kartı, çek veya senet borçlarını ödeyerek karşılığında ev ve arazileri ile fahiş paralar aldıkları tespit edilen 7 kişilik tefeci şebekesi ortaya çıkarıldı. Siirt Valisi Ahmet Aydın, kentin kanayan yarasının tefecilik olduğunu belirterek, halktan yardım istedi.
Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü'nde (KOM) Cuma günü yapılan operasyonunda el konulan 14 tapu, 35 senet, çok miktarda çek ve defter dokümü ile mağdurlara ait banka ve kredi kartları, gazetecilere gösterildi. Basın toplantısına Vali Ahmet Aydın, Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı birim amirleri katıldı.
Geçen Mayıs ayında tefecilere olan borcu nedeniyle girdiği bunalım sonucu intihar eden Serkan Aparı'nın imzaladığı senetler de gözaltına alınan kişilerin üzerinde bulundu.
VALİ AYDIN: TEFECİLİK, SİİRT'İN KANAYAN YARASI
Siirt Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerini operasyon nedeniyle kutlayan Vali Aydın, haksız kazançtan dolayı tefecilerin ensesinde olduklarını söyledi. Tefecilere izin vermeyeceklerini ifade eden Vali Aydın, birçok kişinin bu nedenle intihar ettiğini, bazılarının da intihara sürüklendiğini belirterek, şöyle konuştu:
"Siirt'in kanayan yarası; tefeciliktir. Emniyet Müdürlüğümüz çok güzel bir çalışma yaptı. Mayıs ayında bir vatandaşımızın intihar etmesinden tam bir ay sonra, bir çalışma başlattık. 3 ay sonra çok güzel yeni bir çalışma daha başlattık. Tefecilikle ilgili 11 kişi tutuklandı. Bugün itibariyle adliyede şuanda 7 gözaltı var. 23 vatandaşımız, mağdur oldukları için ifade verdi. Şuanda muhtemelen, inşallah adliyede çoğu tutuklanacaktır."
VALİ AYDIN DESTEK İSTEDİ
Vali Aydın, Siirtliler'den destek isterken tefecilere bulaşan ve mağdur olanların mutlaka ilgili mercilere başvurmasını isterken bu kişilerin kimliklerinin saklı tutulacağını açıkladı. Tefecileri Siirt'te bitirmek için halkla el birliği içerisinde olması gerektiğini ifade eden Vali Aydın, şöyle dedi:
"Vatandaşlardan şunu rica ediyorum; Ne olur bir şey olduğu zaman gelin bizi haberdar edin. Şikayetçi olun, birçok vatandaş korktukları için şikayet edemiyor. Siz bizi haberdar edin, biz sizin isminizi saklı tutarız. Bunları temizleyelim hep beraber, hem dinimizce de uygun değildir. Şuan da görüyorsunuz, hem mal varlıklarına, tapularına, araçlarına el konuldu, inşallah en kısa zamanda adalet yerini bulur. Gerçekten Siirtliler bundan memnundur, 'Allah razı olsun' diyorlar. Hem insani olarak, hem de devlet olarak, bunun üzerine gideceğiz, çünkü masum insanlar intihar ediyor, eşinden boşanıyor, birazcık vicdanları varsa bundan vazgeçmeleri lazım.