KAMU GÖREVLİLERİ İLE RÜŞVET ALIP VERMİŞLER
Siirt'te düzenlenen rüşvet operasyonuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada gözaltına alınan ve bugün mahkemeye sevk edilen Hacı Aşkara, Metin Kaçar ve Gıyasettin Dilek'in bazı kamu görevlileriyle rüşvet alışverişinde bulunduğu ileri sürüldü.
Açıklamada, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 22 Ocak 2013 tarihinde çalışma başlatıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
"Yaklaşık 9 aydır yürütülen bahse konu çalışma kapsamında, iİlimizde bulunan bir motorlu taşıyıcılar firması yetkililerinin, Siirt- Batman arasında yolcu taşımacılığı yapabilmelerine ilişkin Siirt Valiliği'ne müracaat ettikleri anlaşılmıştır. Ancak, söz konusu müracaatlarına ilişkin Valilik İl Trafik Komisyonu tarafından farklı tarihlerde yapılan 3 ayrı inceleme neticesinde, anılan güzergahta yeni bir yolcu taşıma hattına ihtiyaç olmadığı düşüncesiyle 'olumsuz' karar çıkmış ve gerekli onay alınamamıştır.
Bunun üzerine, anılan taşıma firması yetkililerinin, söz konusu müracaatlarının kendi lehlerine sonuçlanması amacıyla bazı aracı şahıslarla ve kamu görevlileriyle müşterek hareket ederek gerekli onayın alınabilmesi için 'rüşvet' alıp verdikleri belirlenmiştir. Ancak, gelinen süreçte bahse konu müracaatın yine olumsuz çıkması ve firma aleyhine sonuçlanması üzerine, anılan firma yetkililerinin rüşvet olarak vermiş oldukları parayı, aracı şahıslardan geri istedikleri ve aldıkları tespit edilmiştir."
Bu arada rüşvet alışverişine karışan ve teknik takibe takılan kamu görevlisi hakkında Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'na gerekli bilgilerin verildiği öğrenildi. Savcılığın önümüzdeki günlerde üst düzey bir yönetici olan ve daha sonra başka ile atanan kamu görevlisi ile ilgili soruşturma başlatacağı belirtildi. TK(GG/BT)