SİİRT'te polisin düzenlediği operasyonda özel eğitimli köpek 'Ice' ile bir araçta yapılan aramada 81 kilo 118 gram eroin ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.
Siirt Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Oganize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro ekipleri, yüklü miktarda uyuşturucu kaçakçılığı yapılacağını belirleyerek, uyuşturucunun taşındığı arcı takipe aldı. Polis, Şirvan karayolu üzerinde durdurup aramaya aldığı transit minibüste 500 gramlık folyo ile sarılı, toplam 160 paket halinde 81 kilo 118 gram eroin ele geçirdi.
NARKOTİK DEDEKTÖR KÖPEĞİ BULDU
Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, uyuşturucu madde ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Ekizoğlu, "11 Kasım Pazartesi günü Şirvan karayolu üzerinde durumundan şüphelenen Ford Transit marka araç, ekipler tarafından aranarak inceleme altına alındı. Narkotik dedektör köpeği Ice'ın yardımı ile bu uyuşturucu maddesi ele geçirilmiştir. İstihbarat müdürlüğümüz bünyesinde yütürülen bir çalışmadır. Siirt -Şirvan karayolu üzerinde, daha önce tabi ki bunun altyapısı oluşturulmuş ve çalışılmıştır. Bir minibüsten şüphelendi, bu da Şirvan Pervari yol ayrımında tutulmuş. Yapılan aramada toplam 160 paket içerisinde toplam 81 kilo 118 gram eroin elde edilmiştir. Bu konuda çalışmalarımız daha fazla artmaya devam edecektir. Ancak böyle bir toplu şekilde yakalama bizim için önem arz etmektedir" dedi.
SİİRT TARİHİNDE BİR İLK
Siirt'te ilk defa bu büyüklükte eroin maddesinin ele geçirildiği öğrenildi. Uyuşturucu tacirlerinin genellikle Siirt güzergahını kullanmadığını belirten Ekizoğlu, operasyonda emeği geçen polis memurlarını kutladı. Ekizoğlu, uyuşturucu şebekelerinin geçişlerine kesinlikle izin verilmeyeceğini dile getirdi.
Ele geçen eroin ile ilgili 1 kişinin gözaltında olduğunu ve adli makamlara sevk edildiğini belirten, Ekizoğlu, vatandaşların kendilerine yardımcı olması çağrısında bulunarak, durumundan şüphelendikleri kişiler hakkında 155'i aramalarını istedi. Ele geçen eroninin piyasa değerinin 2.2 milyon lira olduğu belirtildi.