SİİRT'in Pervari İlçesi'nin Yanıkses Köyü'nde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda piyasa değeri yaklaşık 5 milyon lira olan 569 bin 819 paket kaçak sigara ele geçirildi, 5 kişi gözaltına alındı. Operasyonda İnsansız Hava Aracı'nın da (İHA) kullanıldığı belirtildi.
Siirt İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timlerinin katılımıyla Pervari'nin Yanıkses Köyü'ne geniş kapsamlı operasyon düzenledi. Köydeki evlerde yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık 5 milyon lira olduğu açıklanan 569 bin 819 paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçak sigaralarla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.
Ele geçirilen kaçak sigaraların basına gösterildiği toplantıya katılan Siirt Valisi Ahmet Aydın, vatandaşların ihbarıyla kaçakçılığın ortaya çıkarıldığını belirterek şöyle dedi:
"Jandarmanın düzenlediği operasyonda, piyasa değeri 5 milyon lira olan sigara ele geçirildi. Türkiye'de önemli bir operasyon. Burada şuna inanıyoruz ki, vatandaşımız bize güveniyor, vatandaşımız jandarmasına, emniyetine güveniyor. Vatandaşın ihbarı üzerine biz bunları ele geçirdik. Pervari'nin bir köyünde dün yapılan operasyonda yakalandılar. Ben emeği geçen arkadaşlara başta alay komutanımız olmak üzere tamamını tebrik ediyorum. Ama önemli olan şurada vurgulamamız gereken vatandaş emniyetine, jandarmasına güveniyor. Çok önemli vatandaşın bilgisi üzerine biz bunları ele geçirdik. İnşallah bu süreç devam ederse hem kırsalda, hem yerelde vatandaşın huzuru için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.