SAMSUN'da 400 bin TL değerinde hayat sigortası yaptırdıktan sonra 52 yerinden bıçaklanarak öldürülen 26 yaşındaki Recai Alpullu cinayetiyle ilgili tutuklanan 1'i kadın 4 kişi bugün son kez karşısına çıktı. Mahkeme tutuklu yargılanan 3 sanığa ömür boyu hapis cezası verirken, kendilerine yardımcı olan 40 yaşındaki Güllü Kiraz'a ise 15 yıl hapis cezası verildi.
Samsun'da 2012 yılı Nisan ayında Atakum İlçesi Kamalı Köyü'nde meydana gelen olayda, traktörle tarlaya giden çiftçiler yol kenarında erkek cesedi görünce jandarmayı aradı. Ekipler, cesedin Recai Alpullu'ya ait olduğunu tespit ederek soruşturma başlattı. Olaydan 8 gün sonra eşinden boşanmış 3 çocuk annesi 40 yaşındaki Güllü Kiraz ile Sami Güleç, 27 yaşındaki Emrah Çavuş ve 33 yaşındaki Emrah Yeşilyurt'u gözaltına aldı. Jandarmada ifade veren Emrah Yeşilyurt sigorta parasını almak için cinayeti işlediklerini kabul ederken, diğer sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 4 şüpheli tutuklandı.
ÖLÜRSE 400, SAKAT KALIRSA 500 BİN TL
Soruşturma kapsamında jandarma ekipleri, çiftçilikle uğraşan Recai Alpullu'nun ölmeden 12 gün önce özel hayat sigortası yaptırıp, varisi olarak da Güllü Kiraz'ı gösterdiğini tespit etti. Alpullu'nun ölmesi halinde Kiraz'ın 400 bin, sakat kalması halinde de 500 bin TL para alacağı ortaya çıktı.
SANIK KADIN: BANA TECAVÜZ ETTİLER
Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanıklardan Güllü Kiraz, cinayetle ilgisi olmadığını, öldürülen Recai Alpullu ile kardeş gibi olduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:
"Ben bu 3 sanığın evime gelmelerini istemiyordum. Bir yemek fabrikasında çalışırken bunlarla tanıştım. Ancak daha sonra fabrika iflas etti ve işsiz kaldım. Bir gün Sami Güleç ile Emrah Yeşilyurt, beni işe koyacaklarını söyleyerek birlikte kaldıkları eve çağırdı. Gidince ikisi de bana sırayla tecavüz etti. Sonra da sürekli evime gelip gitmeye başladılar. Olay akşamı Recai evimdeydi. Sonra 3 sanık da geldi ve evden birlikte çıkıp gittiler. Sonra ne oldu bilmiyorum. Recai'nin hayat sigortasından da haberim yok. Ben suçsuzum" dedi.
Diğer sanıklar Emrah Yeşliyurt ve Sami Güleç ise suçlamaları kabul etmezken, genç kadına tecavüz etmediklerini ileri sürdü. Emrah Çavuş ise kendisinin olaya karışmadığını söyleyip, "Güllü'nün evinden çıktıktan sonra Recai'yi Kamalı Köyü'ne götürdük. Yolda Recai ile Sami, Güllü Kiraz yüzünden tartışmaya başladı. Bir ara araçtan inip konuşmaya başladılar. Sonra aralarında tartışma çıktı. Her ikisinin de elinde bıçak vardı. Ayırmak için yanlarına gittim ama Sami, Recai'yi bıçaklamıştı. Sonra da bıçakları atıp kaçtık. Emrah Yeşilyurt arabadan hiç inmedi" diye konuştu. Mahkeme, 3 erkek sanığa sigorta parasını almak için planlayarak adam öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezası verirken, kendilerine yardımcı olan Güllü Kiraz'ı ise 15 yıl hapis cezası çarptırdı.

İA(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)