ÜLKELERİNDEKİ iç çatışmadan kaçarak Mersin'e gelen Suriyeli 28 yaşındaki Kanem Alo'nun kaçak sigara satan kişiler tarafından kaçırıldığı ileri sürüldü.
Merkez Yenişehir Mahallesi'nde kiraladıkları bir evde 8 aydır oturan Suriyeli Kanem Alo'nun yaklaşık 1 ay önce kaçırıldığını iddia eden eşi 3 çocuk annesi 27 yaşındaki Weded Jafer, Cumhuriyet Savcılığı'na kayıp dilekçesi verdi. Restoranda 20 lira yevmiye ile bulaşıkçılık yaparak geçimlerini sağlamaya çalışan Weded Jafer, 1 ay önce evine gelen bir kişi ile eşinin kaçak sigara satışıyla ilgili konuştuğunu ardından sokağa çıktıklarını, zorla bir araca bindirilip kaçırıldığını söyledi.
Eşinin, kendisini kaçıranların kaçak sigara satması için yaptığı teklifi kabul etmediğini ileri süren Jafer, "Eşimden o günden sonra bir daha haber alamadık. Hayatından endişe ediyorum" dedi.
Kanem Alo'nun annesi 50 yaşındaki Hanife Alo ise oğlunun kaçak sigara satışını kabul etmediği için kaçırıldığını, ekonomik olarak çok sıkıntı çektiklerini anlattı. Oğlunun hayatından endişe ettiğini belirten Alo, "Suriye'den 8 ay önce ayrılıp Mersin'e geldik. Burada kiralık bir evde yaşamaya çalışıyoruz. Oğlum kaçak sigara işini kabul etmedi, birlikte aşağıya indikten sonra oğlumu alıp kaçırdılar. Şu anda gelinim ve 3 torunumla birlikte evde yaşamaya çalışıyoruz. Gelinim bir işyerinde çalışıyor günde 20 lira para kazanıyor. Başka bir gelirimiz yok. Ne olur oğlum bir an önce bulunsun" diye konuştu.
Weded Jafer'in şikayeti üzerine polis Kanem Alo'nun bulunması için çalışma başlattı.