ZEYTİNBURNU'nda 6 kişi, bir kuruyemiş dükkanından yaklaşık 15 bin TL değerinde sigara çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kameralarına da yansırken, şüpheliler komşunun ihbarı sonrası yakalandı. 

Olay, 1 hafta önce saat 03.50'de Zeytinburnu, Beştelsiz Mahallesi, Semiha Şakir Caddesi üzerinde meydana geldi. Şapkalı 6 şüpheli önce iş yeri önünde bir süre oturup bekledi. Daha sonra zanlılar kol gücüyle dükkan kepengini yaklaşık 35-40 cm yukarı kaldırdı; şüphelilerden biri de sürünerek içeri girdi. İş yerinden yaklaşık 15 bin TL değerinde sigarayı çalan hırsızlar olay yerinden hızla uzaklaştı. Zanlıları fark eden kuruyemişçinin komşusu, durumu polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, yaşanan kovalamacanın ardından şüphelileri Aksaray'da yakaladı. 

ŞÜPHELİLER AKSARAY'DA YAKALANDI 

Olaydan kısa bir süre sonra şüphelilerin polis tarafından yakalandığını belirten işyeri sahibi Ferdi İlgin, "İçeri giren bir kişi, sigaraları kolilere dolduruyor. İçeride yaklaşık 30 dakika kalan hırsız, arkadaşlarının yardımıyla tekrar kepengi açarak malları çıkartıyor; ardından da hep birlikte kaçıyorlar. Komşumun uyarması sonucu, polis ekipleri kaçan hırsızları Aksaray'da yakalamış. Çalınan mallarımızın büyük bir kısmı polis tarafından geri getirildi. Allah hepsinden razı olsun, teşekkür ederim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI