AĞRI'nın Hamur İlçesi'nde tuvalete kapatılan ve aile içi şiddet gören 2 çocuk annesi 24 yaşındaki Melek Karaaslan'ın ölümüne neden olmaktan eşi Ferdi Karaaslan 8 yıl 4 ay, kayınpederi Kutbettin ile kayınvalidesi Naciye Karaaslan 6 yıl 3'er ay, öz babası Kasım Levent ise 2 yıl 1 ay hapis cezasına mahkum oldu.
Ağrı'nın Hamur İlçesine bağlı Çağlayan Köyünde Hanım- Kasım Levent çiftinin 8 çocuğundan biri olan Melek Karaaslan, çobanlık yapan Ferdi Karaaslan ile 16 yaşında evlendirildi. Hamur'un Kale Mahallesine gelin giden Melek, eşinden gördüğü şiddet yüzünden kaçtı ve ilk bebeğini sokakta doğurdu. Bu evlilikten 5 yaşında Akın ile 2 yaşında Miraslan adında iki oğlu olan Melek Karaaslan gördüğü şiddet nedeniyle babası Kasım Levent'in yaşadığı Çağlayan Köyüne sığındı.
Aile büyüklerinin 'namus meselesi' diyerek geri göndermesi üzerine eşinin yanına dönen Melek Karaaslan'ın tuvalete kapatıldığını, İstanbul'da çalışan ağabeyi Reis Levent ortaya çıkardı. Baba Kasım Levent'in damadından ve ailesinden, kızına şiddet uyguladıkları gerekçesiyle şikayetçi olması üzerine ölüme terk edilen ve ruh sağlığı bozulan Melek Karaaslan tuvaletten çıkarıldı ve önce Ağrı Devlet, ardından ambulans uçakla Ankara'ya sevkedildi.
Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 25 Temmuz 2012'de vefat eden Melek Karaaslan'ın ölümüne sebep oldukları gerekçesiyle eşi, kayınpederi, kayınvalidesi ve babası hakkında Ağrı Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.
Ağır Ceza Mahkemesinde bugün yapılan son duruşmada, tutuksuz yargılanan 4 sanık ceza aldı. Eşi Ferdi 8 yıl 4 ay, kayınpederi Kutbettin ile kayınvalidesi Naciye Karaaslan 6 yıl 3'er ay, babası Kasım Levent ise 2 yıl 1ay hapis cezasına mahkum oldu.
Melek Karaaslan’nın babası Kasım Levent’in avukatı M. Fatih Kaya duruşma sonrası yaptığı açıklamada, Adaletin bir noktada tecelli ettiğini bildirdi. Müvekkili Kasım Levent'e verilen 2 yıl 1 ay hapis cezasını haksız bulduklarını ileri süren Kaya, "Müvekkilimin beraatı için Yargıtay'a temyiz başvurusu yapacağız. Ayrıca diğer sanıklar hakkında verilen kararda cezayı az bulmaktayız. Kararın yerinde olmadığını düşünüyoruz, bu hususta da temyiz hakkımızı kullanacağız" diye konuştu.