Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, seyyar satıcılık yapan 28 yaşındaki Mehmet Dönmez, tuvalete girerken cami avlusuna bıraktığı çantası çalındı. Güvenlik kameralarını inceleyen polis, eşinin altınlarını bozdurarak kendisine sermaye yaptığını söyleyen Dönmez'in çantasını çalan şüpheliyi bulmak için çalışma başlattı.
Olay, öğle saatlerinde Hürriyet Mahallesi'ndeki Nesimi Camisi'nde meydana geldi. Ucuz elektronik eşya ve günlük ihtiyaç malzemelerini tezgah açarak satmaya çalışan Mehmet Dönmez, öğle namazı öncesi Nesimi Camisi'ne geldi. Namazdan çıkacak olan cemaate satış yapmak isteyen Dönmez, sattığı malzemelerin bulunduğu çantayı avluya bırakarak tuvalete girdi. Tuvaletten çıktıktan sonra çantasını bulamayan Dönmez, yaptığı aramalardan sonuç alamayınca durumu polise bildirdi. İhbar üzerine gelen polislere çantasının çalındığını söyleyen Dönmez, "Eşimin altınlarını bozdurarak kendime sermaye yaptım ve 2 gün önce seyyar satıcılığa başladım. Bugün camiden çıkacak olanlara satış yapmayı umuyordum ama çantam çalındı. İçinde 250 lira değerinde malzeme vardı. Bulamazsam eşim ve 3 çocuğum ile perişan olacağız" dedi.
Dönmez'in ifadesine başvuran polis, daha sonra cami avlusunu gören güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan incelemede, Dönmez'in tuvalete girmesinin ardından cami avlusuna bir kişinin çantayı alarak uzaklaştığı belirlendi. Polis, çantayı alarak kayıplara karışan şüphelinin kimliğinin saptanarak yakalanması için çalışma başlattı.

FOTOĞRAFLI