Bahri KARATAŞ / İZMİR, () - İZMİR'de, Karşıyaka ve Bostanlı sahilinde vatandaşların şikayet ettiği seyyar satıcılarla mücadele eden Karşıyaka Belediyesi zabıta ekipleri, tezgahlarına el koydukları seyyar satıcıların saldırısına uğradı. Zabıta Müdürlüğü'nün Dedebaşı'ndaki hizmet binasını basan 10- 12 kişilik seyyar satıcı grubu, taş ve şişelerle saldırdıkları binadaki 6 zabıta memurunu hastanelik etti.
Yaz döneminde Karşıyaka İskelesi ile Bostanlı İskelesi arasındaki sahile özellikle akşamları çok sayıda seyyar satıcı akın etti. Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar'ın talimatıyla zabıta ekipleri bölgede denetimlere ağırlık verdi. Ekipler son zamanlarda el koydukları seyyar tezgahlarını Dedebaşı Hizmet Binası'ndaki depoya götürdü. Ancak geçen cuma akşamı beklenmedik bir olay yaşandı. Tezgahlarına el konulan 10- 12 kişilik seyyar satıcı grubu, zabıta hizmet binasını bastı. Binanın yanındaki bakkalın önündeki boş bira şişeleri ve taşlarla saldırdıkları binadaki zabıta memurlarını döven seyyar satıcıların bazıları kaçtı. 6 zabıta memuru yaralanırken, başına bira şişesi isabet eden bir zabıta memuru beyin kanaması teşhisiyle yoğun bakıma alındı. Medical Park Hastanesi'ne kaldırılan zabıta personelinden birinin ayak tendonlarında yırtık, diğer dördünün de çeşitli yerlerinde kırık, çatlak ve yaralanmalar meydana geldiği anlaşıldı.  Olaya karıştığı öne sürülen ve polis tarafından g3özaltına alınan seyyar satıcılar, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.
'DÜZENİ SAĞLAMAKTA KARARLIYIZ'
Olay sonrası hastaneye giderek yaralı zabıta personelini acil serviste ziyaret eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, her ne şartta olursa olsun kent düzenini sağlamaktan ve sokakları, sahili güzelleştirmekten vazgeçmeyeceklerini söyledi. Akpınar şöyle dedi:
"Zabıta arkadaşlarımız ne yazık ki seyyar satıcıların saldırısına uğradı. Üstelik bu saldırı kendi zabıta binamızda gerçekleşti. Biz vatandaşların şikayetlerini gidermek için bu çalışmaları yapıyoruz. Yerel yöneticilerin görevi, bu kentte yaşayan insanların daha konforlu ve huzurlu yaşaması için kentin düzenini sağlamaktır. Düzene uyması gerekenlerin bu şekilde davranmasını şiddetle kınıyorum."
HESAP VERECEKLER
Sağlıksız koşullarda yiyecek ve içecek satışına karşı mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyen Başkan Akpınar şöyle devam etti:
"Bostanlı gibi dünyanın en güzel sahil şeridinde, sağlıksız ve hijyenden uzak koşullarda çay satılmasını kabul edemeyiz. Değişik ilçelerden ve illerden gelen seyyar satıcılara da izin vermeyeceğiz. Zabıta personelimiz, Karşıyaka halkının daha rahat yaşamını sürdürmesi için çalışıyor. Bu şiddeti uygulayanlar yasal yollardan hesabını verecektir." FOTOĞRAFLI