ADANA'da 16 yıldır seyyar Milli Piyango bayiliği yapan  55 yaşındaki Abuzer Güngör, sahte ikramiye listesiyle dolandırıldı.
Olay, sabah saatlerinde merkez Seyhan İlçesi'nin Çakmak Caddesi üzerinde meydana geldi. Milli Piyango İdaresi'nden teslim aldığı yılbaşı biletlerini satmak için tezgah açan Abuzer Güngör'ün yanına gelen dolandırıcı, elinde tuttuğu çekiliş tarihi 19 Kasım olan bileti gösterip kendisine ikramiye çıktığını söyledi. Elinde tuttuğu ikramiye listesi ile bilet üzerindeki numaraları karşılaştıran dolandırıcı, "Bana 5 bin lira çıktı. Sen seyyarsın, git tahsil et 100 lirası senin olsun. Bana da 2 bin 250 TL'lik bilet ver, 2 bin 750 liramı da getir" dedi. Biletteki numara ile sahte listeyi karşılaştıran Abuzer Güngör, durumu fark etmeyip, ikramiye çıktığına inandı. Dolandırıcıya toplam 2 bin 250 lira değerinde seri bilet veren Abuzer Güngör, ikramiyeyi tahsil etmek için Milli Piyango Bölge Müdürlüğü'ne götürdü. Milli Piyango Bölge Müdürlüğü'ndeki görevliler, bileti incelediğinde ikramiye çıkmadığını belirledi. Abuzer Güngör, elindeki listeyi gösterip, para çıktığını ileri sürdü. Görevliler kendilerinde bulunan gerçek liste ile Abuzer Güngör'ün elindekini karşılaştırınca durum ortaya çıktı.
Dolandırıldığını anlayan Abuzer Güngör, tezgahın başına döndüğünde ise müşterisinin ayrıldığını görüp, durumu polise bildirdi. Yıllardan beri piyango bileti sattığını belirten Abuzer Güngör, "Bunca yıldır bilet satarım, ilk defa başıma böyle bir olay geldi. Daha önce numarası değiştirilmiş biletlerle karşılaştım. Arkadaşlarımın başına gelen olayları da duydum ama ilk defa sahte liste olayını yaşadım. Meslektaşlarımın bu tip dolandırıcılık olayına karşı dikkatli olmasını istiyorum" diye konuştu.
Polis, çevrede yaptığı araştırma sonucu eşkalini belirlediği piyango dolandırıcısını yakalamak için çalışma başlattı.