ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, seyir halindeki halk midibüsüne taş ve bira şişeleriyle saldırıda bulunuldu. Araçtaki güvenlik kamerasına yansıyan olayda midibüsün ön camı kırılırken, yolcular büyük panik yaşadı. Midibüs sürücüsü, yolcularla birlikte karakola giderek şikayetçi olmasının ardından saldırıyı gerçekleştiren 2 kişi gözaltına alındı.
Olay, dün akşam Profesör Muammer Aksoy Caddesi'nde meydana geldi. Yeşiltepe ve Kepez Mahalleleri hattında çalışan 34 yaşındaki Niyazi Gültekin yönetimindeki 67 M8 524 plakalı midibüse, seyir halindeyken arkadan gelip önde duran otomobilden inen 2 kişi taş attı. Ön camı kırılan midibüs yola devam ederken, 2 kişi arkadan gelip tekrar önde durarak ikinci kez taş attı. 2 kişi, üçüncü saldırıyı ise bu kez seyir halindeki otomobilden midibüse bira şişesi atarak gerçekleştirdi. Midibüsteki güvenlik kamerasına yansıyan olayda, büyük bölümü dershane öğrencisi olan yolcular panik ve korku yaşadı. Yolcular, midibüsün arka tarafında yere çökerek kendilerini korumaya çalıştı.
Midibüs sürücüsü, yolcularla birlikte Bağlık Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu. Haber verilmesiyle yolcuların yakınları da karakola geldi. Midibüsten inen öğrencilerden bazıları yakınlarına sarılarak gözyaşı döktü. Polis, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen ve midibüs sürücüsü Niyazi Gültekin ile husumetleri olduğu belirtilen 19 yaşındaki S.G. ile 34 yaşındaki A.Ö.'yü kısa sürede yakaladı. Gözaltına alınan S.G. ve A.Ö., ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Midibüs sürücüsü Niyazi Gültekin, gözaltına alınan kişileri tanımadığını belirtirken, Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz, saldırının neden gerçekleştirildiği konusunda bilgi alamadıklarını söyledi.