BURSA'nın Mudanya İlçesi'nde, sevgilisinin kürtaj masrafını karşılamak için istediği parayı vermeyen amcası 84 yaşındaki Arif ve yengesi 74 yaşındaki Fahriye Aksu'yu yastıkla boğarak öldürmekle suçlanan 23 yaşındaki Gökhan Aksu ve sevgilisi 24 yaşındaki Seda Tekin'nin yargılanması tamamlandı. Mahkeme heyeti Gökhan Aksu'ya iki kez ömür boyu ve 9 yıl 2 ay hapis cezası verirken, cezaevinde doğum yapan sevgilisi ise 9 yıl 2 ay hapis cezası ile cezalandırıldı.
Bursa merkezde oturan Fahriye ve Arif Aksu çifti, geçen mayıs ayında kendilerinden haber alamayan komşularının polise bildirmesi üzerine, havaların ısınmaya başlamasının ardından taşındıkları Mudanya'daki evlerinde dövülüp, yastıkla boğularak öldürülmüş  halde bulundu. Polis, öldürülen çiftin evinde yaptıkları incelemede mutfaktaki tencerenin içerisinde saklanmış 28 bin euro ve 24 bin lira buldu. Bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, çiftin yeğeni Gökhan Aksu'nun cinayetten 4 gün önce apartmana girdiğini ve yarım saat sonra da ayrıldığını tespit etti. Gözaltına alınan ve suçunu itiraf eden Gökhan Aksu, olay günü üç aylık hamile olan sevgilisine kürtaj yaptırmak için para bulamadığını, bu yüzden yardım istemek için yanına gittiği amcasından olumsuz yanıt alınca her ikisini de öldürdüğünü fakat evde para bulamadığını söyledi. Polis bu kez Seda Tekin'i de gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan sevgililer tutuklanırken, Seda Tekin  çocuğunu cezaevinde dünyaya getirdi.
Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde Gökhan A. hakkında 'Yakın akrabayı öldürmek', sevgilisi Seda Tekin için de 'Kasten öldürmek' suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, ayrıca her iki sanık için de, 'Konut dokunulmazlığını ihlal', 'Hırsızlık' ve 'Yağma' suçlarından da 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı,
'YENGEM ÖLMÜŞTÜ, AMCAM CAN ÇEKİŞİYORDU'
Bir önceki celsede cinayeti soğukkanlılıkla anlatan Gökhan Aksu, yengesinin boynunu bacaklarının arasına alarak sıkmaya başladığını belirterek şunları söyledi:
"Amcam bana vuruyordu. Daha sonra amcamı altıma aldım. Bir elimle boğazını sıkıyordum diğer elimle de yüzüne vuruyordum. Bir ara yengemin yüzünün solmuş olduğunu fark ettim. Öldüğünü anladım. Koltuğun üzerindeki yastığı suratına koydum. Amcamın yüzü de kan içerisindeydi. Ama ölmemişti. Hala can çekişiyordu. Onun da suratına bir yastık koydum."
Karar aşamasına gelen ve bugün yapılan duruşmada son sözü sorulan Gökhan Aksu, mahkemenin takdirine sığındığını söylerken, cezaevinde doğum yapan Seda Tekin ise suçsuz olduğunu savundu.
ÖNCE AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜRBOYU
Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme Gökhan Aksu'ya, amcası ve yengesini öldürmekten iki kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle bu ceza iki ayrı ömür boyu hapis cezasına indirildi. Mahkeme heyeti Seda Tekin'in ise her iki cinayet suçundan beraatine karar verdi. Tutuklu her iki sanık ayrıca 'Konut dokunulmazlığını ihlal, hırsızlık ve yağma' suçlarından  9’ar yıl 2’şer ay hapis cezası ile cezalandırıldı.