ADANA'da geçen yıl mart ayında, bir süre nikahsız yaşadığı 30 yaşındaki Senem Ünal'ı tapusunu üzerine çıkardığı 55 dönüm araziyi geri vermediği gerekçesiyle öldürmek istediği öne sürülen tutuksuz sanık 31 yaşındaki Hasan Közig, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Kurtuluş Mahallesi'nde oturan Senem Ünal, 2008'de ailesi çiftçilik yapan Hasan Közig ile tanışıp evlenmeye karar verdi. Ancak Kozig'in ailesi Ünal'ı istemedi. Hasan Közig'in ısrarı üzerine ailesi nikahsız yaşamalarına izin verdi. 2011'de yapılan düğünde hediye olarak gelin Senem Ünal'ın üzerine 55 dönüm arazinin tapusu çıkarıldı. Bir erkek çocukları dünyaya gelen çiftin birliktelikleri, geçimsizlik nedeniyle kısa sürdü. Senem Ünal, baskı ve şiddet yüzünden oğlunu da alıp, eşinden ayrıldı. Ancak, Hasan Közig evlenirken verdikleri 55 dönüm araziyi geri istedi. Genç kadının araziyi vermemesi üzerine gerginlik arttı. İddiaya göre, Hasan Közig, Senem Ünal'ı ölümle tehdit etti. Tehdit üzerine genç kadın da Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu.
Hasan Közig, geçen 26 Mart 2012'de genç kadına oturduğu apartmanın önünde pompalı tüfekle 3 el ateş etti. Genç kadın yere yatarak ölümden kurtuldu. Saldırının ardından polise başvuran Senem Ünal, "Ne olur bana koruma verin. Yoksa beni öldürecek" diye yardım istedi. Közig, olaydan sonra yakalanıp, çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ünal'a da talebi üzerine mahkeme tarafından koruma verildi. Senem Ünal, bağlı bulunduğu polis merkezinden gelen ekiplerle birlikte dışarı çıkıp, ihtiyaçlarını karşılamaya başladı.
DAVA AÇILDI
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. İddianamede, Hasan Közig hakkında 'silahla tehdit, korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme' suçlarından 8 yıla kadar hapsi istendi.
Adana 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Közig, suçlamayı kabul etmedi. Közig, "Aramızda tartışma çıkınca, korkutmak amacıyla havaya doğru 3 el ateş ettim. Kötü niyetim yoktu" dedi. Şikayetinden vazgeçtiğini belirten Senem Ünal da "Tüfeği doğrulttuğunu gördüm. Kendimi yere attım. Ne tarafa ateş ettiğini görmedim" diye konuştu.
Mahkeme hakimi, sanık Közig'i 'silahla tehdit' suçundan önce 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Sonra da, sanığın sabıkasız oluşu ve bir daha suç işlemeyeceğine kanaat getirerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Közig, 5 yıl içerisinde yeni bir suç işlemezse ceza ortadan kalkacak.