Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - KONYA'da sevgilisi Fadime Gümüş'ün, ağabeyi 41 yaşındaki Metin Gümüş’ü pompalı tüfekle vurarak öldüren 39 yaşındaki İsmail Çevik, cinayetten sonra saklandığı yayla evinde jandarmayı arayarak teslim oldu. Polise teslim edilen Çevik'in ilk ifadesinde ''Metin Gümüş'ün 'Kız kardeşimden uzak dur. Onunla bir daha görüşmeyeceksin' demesi üzerine öldürdüm pişmanım'' dediği öğrenildi.
Olay, geçen cumartesi günü saat 23.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Selahaddin Eyyübi Mahallesi Ahmet Yesevi Caddesi'ndeki evde meydana geldi. Prefabrik fabrikasında çalışan İsmail Çevik'in birlikte yaşadığı sevgili Fadime Gümüş, iddiaya göre yaklaşık 1 ay önce evi terk etti. İsmail Çevik, cumartesi günü sevgilisi Fadime Gümüş'ün ağabeyi ve aynı zamanda iş arkadaşı Metin Gümüş'ü, evine çay içmeye davet etti. Metin Gümüş de eşi Nesrin Gümüş'e "İsmail, çaya çağırdı. Ben gidiyorum. Birazdan dönerim" diyerek evden ayrılıp, İsmail Çevik'in yanına geldi. Nesrin Gümüş, eşinden sabaha kadar haber alamaması üzerine cep telefonundan aradı. Ancak ulaşamadı. Akşam saatlerine kadar eşine ulaşamayan Nesrin Gümüş, İsmail Çevik'in evine gitti. Kapıyı çalan Gümüş içeriden yüksek müzik sesi gelmesine rağmen kapının açılmaması üzerine şüphelenip durumu polise bildirdi.
Sevk edilen ekipler kapıyı açmaya çalışmalarına rağmen sonuç alamadı. Bunun üzerine savcının talimatı üzerine çağrılan çilingirle kilitli kapı açıldı. Eve giren polis Metin Gümüş'ü kanepe üzerinde boynundan ve göğsünden tüfekle vurularak öldürülmüş halde buldu. İsmail Çevik'nin komşuların tüfek sesini duymaması için televizyonun sesinin bilerek açık bırakmış olabileceğini tahmin eden polis, Çevik'in bulunması için çalışma başlattı.
Olaydan sonra kaçan ve Yunak İlçesi’ndeki bir yayla evinde saklanan İsmail Çevik, bugün sabah saatlerinde jandarmayı telefonla arayıp teslim olmak istediğini belirtti. Verilen adrese giden jandarma ekipleri Çevik'i gözaltına aldı. Ardından da polise teslim etti.
DAHA ÖNCE DE EŞİNİN KARDEŞİNİ ÖLDÜRMÜŞ
Polise teslim edilen Çevik'in, ilk ifadesinde ''Metin Gümüş’ün 'Kız kardeşimden uzak dur. Onunla bir daha görüşmeyeceksin' demesi üzerine öldürdüm, pişmanım.''dediği öğrenildi. 2002 yılında ilk eşinin erkek kardeşini öldürmesi üzerine tutuklanan ve 9 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 3 yıl önce tahliye edilen Çevik, sorgusunun ardından ‘tasarlayarak adam öldürme’ suçundan adliyeye sevk edildi.


FOTOĞRAFLI