ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde ayrılmak isteyen sevgilisi 22 yaşındaki A.D.'yi bastığı evinde tabancayla kurşun yağdırıp ağır yaralayan, yakınlarını da tehdit eden 40 yaşındaki Numan Bekar, tutuklu yargılandığı davada toplam 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, geçen yıl 26 Şubat'ta meydana geldi. Numan Bekar, iddiaya göre 1 yıldır birlikte yaşadığı A.D'nin ayrılık kararı alarak kuzeninin evine gitmesine sinirlendi. Numan Bekar, peşinden gittiği A.D.'ye evde bir kaç el ateş edip, içerideki yakınlarını da silahla tehdit etti. Sonra yeniden A.D.'ye dönüp, "Sen daha ölmedin mi?" diyerek ateş etmeye devam etti. Sol omuz çevresine 4, bacaklarına da 5 kurşun isabet eden A.D. ağır yaralanırken eve gelen iki ağabeyi Numan Bekar'ı döverek evden attı. A.D., hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olurken, tutuklanan Numan Bekar hakkında, 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'konut dokunulmazlığını ihlal', 'silahla tehdit' ve 'mala zarar verme' suçlarından dava açıldı.
'ÖLDÜRME KASTIM OLSAYDI ÇOCUKLARIMDAN BİRİNİ FEDA EDERDİM'
Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında tutuklu sanık Numan Bekar ile A.B. ve avukatlar hazır bulundu. Son sözü sorulan Numan Bekar, öldürme kastının olmadığını ileri sürerek, "Öldürme kastım olsaydı 1-2 metre mesafeden öldürebilirdim. Kesinlikle böyle bir kastım yoktur. Elimden silahı almaya çalışırken parmağım ve kolum kesildi. Bunun da göz önünde bulundurulmasını istiyorum. Olay sırasında ona bir şey oldu diyerek kendimi de vurmak istedim. Silahı başıma dayadım ancak patlamadı. Ayrıca benim 3 oğlum var. Öldürme kastım olsaydı daha sonra onlardan birini feda eder yaptırabilirdim" dedi.
Mahkeme heyeti, Numan Bekar'a, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 10 yıl, 5 kişiye karşı silahla tehdit, konut dokunulmazlığı ihlali ve ruhsatsız tabanca bulundurmak suçlarından da 5 yıl 10 ay olmak üzere toplam 15 yıl 10 ay hapis cezası verdi.
Aynı olayda Numan Bekar'ı döven A.D.'nin ağabeyleri R.D.'ye 2 yıl 6 ay, B.D.'ye 2 yıl 1 ay, akrabası M.Ç.'ye de 6 ay 20 gün hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, Bekar dışındaki diğer sanıklarla ilgili hükümlerin açıklanmasını geri bıraktı.

FOTOĞRAFLI