SAMSUN'da bir ayakkabı mağazasından bir çift kadın ayakkabısı çaldığı iddia edilen 18 yaşındaki Onur Ak ile arkadaşı 19 yaşındaki Samet Gülsoy polis tarafından yakalandı. Polise ifade veren Onur Ak, ayakkabıyı sevgilisine hediye etmek için çaldığını öne sürdü. Adliyeye sevk edilen Onur Ak, 'Adli kontrol altında tutulmak' kaydıyla serbest bırakılırken arkadaşı ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olay dün Canik İlçesi Atatürk Bulvarı'nda meydana geldi. Onur Ak ve arkadaşı Samet Gülsoy bir alışveriş merkezindeki ayakkabı mağazasına müşteri olarak girip kadın ayakkabılarının bulunduğu reyonu gezmeye başladı. Ak, işyerinin kalabalık oluşu ve çalışanların iş yoğunluğundan yararlanarak bir çift kadın spor ayakkabısını alıp kimseye farkettirmeden elindeki çantaya koyup işyerinden dışarı çıkmak istedi. Bu sırada kapıdaki alarm sistemi çalmaya başladı. Onur Ak, elindeki torbayla birlikte kaçtı. Ancak arkadaşı Samet Gülsoy, alışveriş merkezinde görevli güvenlikçiler tarafından yakalanıp  çağırılan polise teslim edildi.
Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Samet Gülsoy ayakkabıyı arkadaşının aldığını kendisinin suçsuz olduğunu söyledi. Polis tarafından arandığını belirten Onur Ak da teslim oldu. Her iki şüpheli hakkında yürütülen soruşturma sırasında sabıkalı olmadıkları belirlendi. Polise ifade veren ve yaptığından pişman olduğunu belirten Onur Ak, "Sevgilime hediye almak istiyordum ancak param yoktu. Ayakkabıyı da sevgilime hediye etmek için aldım" iddiasında bulundu. Daha sonra polislere çaldığı ayakkabıyı sakladığı yeri gösterdi. Polis çalıntı ayakkabıyı işyeri sahibine teslim etti.
Polisteki işlemlerinin tamamlanması ardından bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerden Onur Ak, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakılırken diğer şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.