SAMSUN'da bir süre nikahsız birlikte yaşayıp ayrıldığı, biri kendinden olmak üzere 3 çocuk annesi olan 37 yaşındaki Yasemin Kadı'yı, 14 Şubat Sevgililer Günü akşamı, kendisiyle alay ettiği için öldürmekle suçlanan 44 yaşındaki Gürsel Bay, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
'Gasp' ve 'hırsızlık' suçlarından sabıkası bulunan ve 15 yıl cezaevinde yatan Gürsel Bay, 2005 yılında Kocaeli'de limanda çalışırken, çaycılık yapan, eşinden ayrılmış 2 çocuk annesi Yasemin Kadı ile tanıştı. Bir süre arkadaşlık eden Bay ve Kadı daha sonra birlikte yaşamaya başladı. 2006 yılında bir kız çocukları dünyaya gelen çiftin arası, Yasemin Kadı hakkında çıkan 'Başka erkeklerle birlikte oluyor' dedikoduları nedeniyle açılmaya başladı. Bunun üzerine çift, 2008 yılında Samsun'a taşındı. Ancak bir süre sonra Kadı hakkında yine benzer dedikodular çıktı. 2011 yılının Ocak ayında da Yasemin Kadı, evi terk edip başka bir erkekle yaşamaya başladı. Gürsel Bay da küçük kızını ablasına bırakıp Karabük'e gitti.
SEVGİLİLER GÜNÜ'NDE ÖLDÜRDÜ
Geçen Şubat ayında kızını görmek için Samsun'a gelen Bay, 14 Şubat Sevgililer Günü akşamı alkollü bir şekilde ablasının evine giderken, pazardan dönen Yasemin Kadı ile karşılaştı. Bir süre konuştuktan sonra aralarında çıkan tartışma sonucunda Bay, ruhsatsız tabancasıyla 7 el ateş ederek Yasemin Kadı'yı öldürdü. Gürsel Bay, kısa süre sonra yakanıp gözaltına alındı, ardından da tutuklanıp cezaevine gönderildi.
'Cinayet' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Gürsel Bay, Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün son kez hakim karşısına çıktı. Olaydan dolayı pişman olduğunu söyleyen sanık Bay, Yasemin Kadı'nın kendisini aldattığını iddia ederek, "Olay günü yolda karşılaştık. Konuşmaya o başladı. Ben de çocuğumuz olduğunu evine dönmesi gerektiğini söyledim. 'Ben ikinci baharımı yaşıyorum senin hala sevgilin yok mu?' diyerek gülüp, benimle alay etmeye başladı. Gülmemesini söyledim. Ancak o kahkaha atmaya devam etti. Bunun üzerine tabancayı çıkarıp ona ateş ettim. Ama öldürme amacım yoktu" dedi.
Mahkeme heyeti, Gürsel Bay'a 'planlayarak cinayet işlemek' suçundan ömür boyu hapis cezası verdi. Ayrıca 'ruhsatsız silah bulundurmak'tan da 10 ay hapse mahkum etti.