İZMİR'in Tire İlçesi'nde, eşi Perihan Kostak, oğulları Süleyman ve İbrahim Kostak'ı öldürdükten sonra intihar eden Mehmet Kostak'ı cinnete götüren nedenler ortaya çıktı.  Sık sık tartıştıkları için evi terk eden eşiyle 14 Şubat Sevgililer Günü'nde buluşup yemek yiyen Mehmet Kostak’ın, herşey yolunda giderken tuvalet önünde elinde sigara tutarken gördüğü Perihan Kostak'a bu yüzden sinirlendiği, çiftin yemek sonunda kavgalı ayrıldığı öğrenildi. Dün telefonla tekrar tartıştığı eşini kayınpederinin evinde öldüren Kostak’ın daha sonra babasının evinden aldığı 2 oğlunu öldürüp, intihar ettiği ortaya çıktı.
Dün Gökçen Köyü Kahrat Mahallesi'nde meydana gelen cinnetin ardından 31 yaşındaki Mehmet Kostak ile öldürdüğü 24 yaşındaki eşi Perihan Kostak, oğulları 5 yaşındaki Süleyman Kostak ve 3 yaşındaki İbrahim Kostak'ın cesetlerine İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Ateşli silahla hayatlarını kaybettikleri belirlenen 4 kişinin cenazeleri, bu sabah toprağa verilmek üzere büyükbaba Mehmet Özenç'e teslim edildi.
SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN BARIŞ GECESİ DÜZENLEMİŞ
Bu arada Adli Tıp Kurumu önünde aile yakınlarının anlattıkları da cinnete götüren ayrıntıları ortaya çıkardı. İlkokul sıralarından itibaren Mehmet Kostak'ın büyük bir aşkla sevdiği ancak ailelerinin onay vermemesi üzerine başkasıyla evlenen Perihan Kostak'ı, 6 yıl önce Altındağ Semti'ndeki evinden kaçırdı. Bu olayın ardından ise Perihan Kostak, bir çocuğunun babası olan eşinden ayrılarak Mehmet Kostak ile evlendi.
Yakınlarının ifadesine göre, birbirlerini çok sevmelerine rağmen çiftin sık sık kıskançlık krizlerine girerek tartıştıkları, bunun sonrasında ise Perihan Kostak'ın evi terk ederek babasının evine gittiği öğrenildi. Geçen hafta yine çiftin kendi aralarındaki kimseye anlatmadıkları bir sorun yüzünden bir kez daha tartıştıkları, Perihan Kostak'ın da yine baba evine gittiği ifade edildi.
13 Şubat gecesi de Mehmet Kostak, Sevgililer Günü için eşiyle barışmak amacıyla eğlence planladı. İlçedeki eğlence mekanına götürüp gecenin ilerleyen saatlerine kadar barışmalarını kutladı. Kutlama sırasında tuvalete giden eşi Perihan Kostak'ın, yanına giden Mehmet Kostak, burada elinde sigara olduğunu görünce bir kez daha sinirlendi. Arkadaşının sigarasını emanet olarak tuttuğunu söylemesine rağmen eşine inanmayan Mehmet Kostak, bu yüzden gecenin sonuna kadar Perihan Kostak'a kızdı, zaman zaman da tartaklamak istedi. Eşiyle barışma gecesinde bir kez daha yaşanan tartışma sonrasında Perihan Kostak da kendi evi yerine yine babasının evine gitti.
BABANIN TELKİNİ DE SAKİNLEŞTİRMEDİ
Evde telefonda da yaşanan tartışma sırasında araya giren Mehmet Özenç, damadını "Gazinoya eğlenmeye gidip alkol aldınız. Sigaraya niye kızıyorsun? Neyse kızım bir iki gün bende kalsın sonra gelip alırsın" diyerek sakinleştirmeye çalıştı. Ancak siniri geçmeyen Mehmet Kostak'ın son bir kez daha eşini telefondan aradığı öğrenildi. Bu telefon görüşmesinde Perihan Kostak'ın, artık eve dönmek istemediğini ve yaşadıklarından bıktığını dile getirmesi üzerine ise cinnet getiren Mehmet Kostak, gittiği kayınpederinin evinde kovaladığı eşi Perihan Kostak'ı balkondan atlayacağı sırada vurarak öldürdü. Daha sonra kendi babasının evine giden Kostak, burada da hayvanların yanına götüreceğini söylediği oğullarını alıp tabancayla vurarak öldürdükten sonra intihar ettiği saptandı.
YANYANA GÖMÜLECEKLER
Otopsinin ardından kızının, torunlarının ve damadının cenazelerini teslim alan Mehmet Özenç, törenin Gökçen Beldesi'ne bağlı Kahrat Mahallesi'nde yapılacağını söyledi. Özenç, aileler arasında bir sorun bulunmadığını dile getirdi. Özenç, "Kızımla damadım sık sık tartışırdı. Yine böyle bir tartışma gibi geldi. Sonra gelip almasını söyledim. Ama bu kez öyle olmadı. Evi basıp önce kendisine engellemeye çalışan komşularımıza doğru ateş etmiş, ardından arkasından koştuğu kızımı, sonra da torunlarımla kendini öldürdü. Bizim iki aile arasında hiçbir sorunumuz yok. Onları köy mezarlığında yan yana toprağa vereceğiz" dedi.