İSTANBUL'da öğrenci ve personel taşımacılığı yapan  servisçiler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden plaka tahdidi (plaka sınırlaması) uygulaması isteyerek,  yaklaşık 200 araçla geldikleri E-5 Karayolunu Mecidiyeköy'de trafiğe kapattı.
Zeytinburnu'nda toplanan servisçiler, saat 13.00 sıralarında konvoy halinde Mecidiyeköy yönünde harekete geçti. Konvoy halinde yavaş bir şekilde Mecidiyeköy'e kadar gelen servisçiler, burada kontak kapattı. Eylem nedeniyle, E-5 Karayolunda trafik Boğaziçi Köprüsü yönünde durma noktasına geldi. Bunun üzerine polis ekipleri, yolun bir şeridini açarak trafiğin akışını sağladı.  Uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden olan eyleme katılan servisçiler, "Plaka hakkımız söke söke alırız" şeklinde sloganlar attı.  İstanbul Büyükşelir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan, 27 büyükşehirde uygulanan plaka tahdidinin İstanbul'da da uygulamasını isteyen servisçiler, "Rant istemiyoruz, sadece verilen emeğin karşılığını istiyoruz", "İş güvencesi, plaka tahdidi" yazılı pankartlar açtı. 
Polisin dağılmaları yönünde uyardığı eylemciler, Kadir Topbaş'ın eylem alanına gelmesini aksi taktirde dağılmayacaklarını söylediler. Polis yetkilileri ise eylemcileri sık sık dağılmaları yönünde uyardı.  Yapılan pazarlıklar sonucu, İstanbul Trafik Şube Müdüründen, oluşturdukları bir heyeti İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile görüştürme ve eylem nedeniyle plakalarına ceza yazılmayacağı sözü alan servisçiler, yaklaşık 2 saat sonra eylemlerine son verdi.