Ahmet KORKMAZ/GÖLBAŞI (Adıyaman), () - ADIYAMAN'ın Gölbaşı İlçesi'nde, serinlemek için göle giren 9 yaşındaki Mehmet Üçer, boğularak can verdi.
Olay, öğleden sonra Gölbaşı Gölü'nde meydana geldi. Kurugeçit İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Mehmet Üçer, okul çıkışı sınıf arkadaşı Efe Tezerdi ile serinleme için göle geldi. Gölde bir süre yüzen iki arkadaş, daha sonra çırpınmaya başlayarak yardım istedi. Çocukların çığlıklarını duyan tarlada çalışan çiftçiler, göle girerek Tezerdi'yi kurtardı.
Gözden kaybolan Üçer için ise kurtarma ve sağlık ekiplerinden yardım istendi. Olay yerine gelen dalgıç polisler, yaklaşık yarım saatlik arama çalışmasında Mehmet Üçer'in gölün dip kısımlarında cansız bedenine ulaşıldı. Küçük çocuğun cesedi, olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için morga gönderildi.
Olayın haber verilmesiyle fenalık geçiren Mehmet Üçer'in annesi hastanelik olurken, yakınları da olay yerine gelerek sinir krizi geçirdi. Gölden kurtarılan Efe Tezerdi ise ambulansla Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne götürülerek, gözetim altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

AK(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)