Arzu KAYA- Özgür ARSLAN/İSTANBUL, () 22 Temmuz Operasyonu'nun 2. dalgasında gözaltına alınıp tutuklanma talebiyle dün mahkemeye sevk edilen 13 kişiden 4'ü tutuklanırken, 9 kişi serbest bırakıldı. Serbest kalan polis memuru Akif Yılmaztürk,
" Burada bize isnat edebilecekleri bir suç varsa o da devletimize, vatanımıza hizmet etmektir. Bu tip hareketlerle kimse bizi sindiremeyecek" dedi.

"BU SORUŞTURMADA HUKUKTAN BAHSETMEK MÜMKÜN DEĞİL"
Serbest kalan polis memurlarını adliye önünde bekleyen aileleri alkışlarla karşıladı. Serbest kalan polis avukatlarından Bilal Çalışır polislerin yaptığı tüm işlemleri görevleri kapsamında, mahkeme kararları alarak yaptıklarını belirterek, "32 kişi gözaltına alındı ve 8 kişi tutuklandı. Tutuklanan 4 şüpheli özel hayatın gizliliği ve evrakta sahtecilik gerekçesiyle tutuklanmıştı. Bugün yapılan sorguda ısrarla bu kişilerin hiçbir şekilde hiçbir evrakta imzalarının olmadığı, kendilerine bir evrak gösterilmediği bunun bir tutuklama sebebi yapılamayacağına dair itirazlarımızı gündeme getirdik. Bugün yapılan sorguda da bu evrakta sahtecilik suçlamasından vazgeçilerek sadece özel hayatın gizliliğinin ihlalinden dolayı 4 kişinin tutuklanmasına karar verildi. Hiçbirinde suç teşkil edecek bir unsur yok. Bu soruşturmada hukuktan bahsetmek mümkün değil" diye konuştu.

"YAPTIĞIMIZ HER ŞEY HUKUKA UYGUN"
Mahkeme tarafından serbest bırakılan polis memurlarından Akif Yılmaztürk, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yapmakta olduğunu belirterek, "O dönemle alakalı hukuksuz bir şekilde hukuksuz bir şekilde gözaltına alındım. Bana yöneltilen tüm suçlamaları reddettim. Çalıştığımız dönemde yaptığımız her şey hukuka uygun. Kimseyi mahcup edecek bir şey yapmadık. Bugün aslında o arkadaşlar değil hukuk tutuklanmıştır. Burada bize isnat edebilecekleri bir suç varsa o da devletimize, vatanımıza hizmet etmektir. Bu tip hareketlerle kimse bizi sindiremeyecek" diye konuştu.

"BU OPERASYON PARALEL DEĞİL, YAMUK BİR OPERASYON"
Şüphelilerin avukatlarından Ahmet Arslan ise, "Bu operasyon paralel bir operasyon değil, yamuk bir operasyon. Bu çok net" dedi ve Arslan'ın bu sözleri uzun süre polis ailelerince alkışlandı.

"HAKLININ YANINDA ZERRE OLMAYI TERCİH EDENLERDENİZ"
Serbest bırakılan polis memurunun Akif Yılmaztürk'ün eşi Şeyda Yılmaztürk eşinin elini tutarak, "Onun gururlu eşiyim, iyi ki benim eşim olmuş. Eşim serbest kaldı ama sanki bize lütfettiler, sevinemedik bile. Sanki benim eşim suçluymuş, öyle bir şey yok. Biz haksız karşısında zirve olmaktansa haklının yanında zerre olmayı tercih edenlerdeniz" diye konuştu.

(FOTOĞRAF)