Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da semt pazarında 20 gram yeşil biber yüzünden tartışan 15 yaşlarındaki genç, pompalı av tüfeğiyle alış veriş yapan yüzlerce insanın arasında rastgele ateş açtı; 1'i kadın 3 kişi yaralandı.
Olay, merkez Yüreğir İlçesi'nin Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde semt pazarında meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirlenemeyen 15 yaşlarındaki bir genç, 51 yaşındaki Bedri Aydoğan'ın tezgahından yarım kilo yeşil biber almak istedi. Aydoğan'a yardım eden oğlu 22 yaşındaki Suat Aydoğan, poşete doldurduğu biberi tartıp, gence verdi. Biberin 480 gram geldiğini gören genç, "Neden eksik tartıyorsun, 480 gram geldi" diyerek tepki gösterdi. Müşterinin tepkisi üzerine, "Tamam kardeşim, 20 gram için büyütmenin anlamı yok. Al sana vereyim" diyerek poşetin içerisine 4-5 biber daha ekledi. Tarttırdığı biberi almaktan vazgeçen genç ile tezgah sahipleri arasında tartışma çıktı. Tartışma, araya giren pazar esnafı tarafından büyümeden önlendi. Genç de küfrederek olay yerinden ayrıldı.
Bir süre sonra pazarcı baba oğul ile tartışan genç, pompalı otomatik av tüfeği ile geri geldi. Saldırgan genç, pazarın ortasında tüfeği peş peşe ateşledi. Saldırganın tüfeğinden çıkan saçmalar Bedri Aydoğan, oğlu Suat Aydoğan ile maydanoz almak için pazara gelen 32 yaşındaki Hümeyra Acar'a isabet etti. Yüzlerce insanın olduğu pazarda dehşet saçan genç kendini bekleyen 01 CIZ 80 plakalı otomobille kaçarken, yaralana 3 kişi Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi ile Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.
Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtilirken olayla ilgili soruşturma başlatan polis, otomobili pazar yerinde 1 kilometre uzaklıkta terk edilmiş halde bulundu. Kiralık olduğu belirlenen otomobil kullananlarla şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI