Azer DEMİR - Abdullah KAYA/ŞEMDİNLİ (Hakkari), () - HAKKARİ'nin Yüksekova- Şemdinli karayolunda dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 4 kişi, Şemdinli'nin Derecik Beldesi ile Tise Köyü'nde toprağa verildi.
Yüksekova'dan Şemdinli yönüne giden Zeydan Demir yönetimindeki 65 NZ 566 plakalı kamyonet ile karşı yönden gelen Vahdet Evin yönetimindeki 35 AY 5464 plakalı otomobil, dün akşam Şemdinli karayolunun 12’nci kilometresinde çarpıştı. Kazada kamyonette bulunan Derecik Beldesi Eski Belediye Başkanı Kasım Demir'in eşi Hacer Demir ve kızı Pervin Demir ile otomobilde bulunan Vahdet Evin ile Cahit Evin hayatını kaybetti. her iki araçta bulunan 5 kişi de yaralandı.
Kazada ölenlerden Hacer Demir ve nişanlı olduğu belirtilen kızı Pervin Demir’in cenazeleri Yüksekova Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından yüzlerce araçlık konvoyla Şemdinli'nin Derecik Beldesi’ne götürüldü. Hacer Demir ile nişanlı kızı Pervin Demir’in cenazeleri beldeye bağlı Umurlu köyü mezarlığına sevenlerinin gözyaşları arasında bugün sabah saatlerinde toprağa veridi.
Hacer Demir ile Pervin Demir’in taziyeleri Umurlu Köyü camisinde kabul ediliyor. Hayatını kaybeden nişanlı olan Pervin Demir’in Ramazan bayramından sonra düğününün yapılmasının planlandığı belirtildi.
Aynı kazada hayatlarını kaybeden amca ve yeğen Vahdet ile Cahit Evin’in cenazeleri de Yüksekova Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından Şemdinli İlçesi'nin Tise Köyü'nde toprağa verildi. Vahdet Evin ile Cahit Evin’in taziyeleri ise Tise köy camisinde kabul ediliyor.
Yaralılar Zeydan Demir, Ayşe Demir ile Tahsin Evin sağlık durumlarının iyi olduğu, durumu ağır olan 5 yaşındaki Muhammet Yusuf Demir’in askeri helikopterle Van’a sevk edildiği kaydedildi.
Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova 3'ncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Mehmet Okkan, Şemdinli Kaymakamı Adem Ünal, Yüksekova Kaymakamı Yasin Tiktağ, Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel ile birlikte askeri helikopterle Derecik Beldesi'ne giderek taziye ziyaretinde bulundu.

FOTOĞRAFLI