TRABZON’da 18 Ekim'de selektör yaptığı araçtakiler tarafından dövülerek hastanelik edilen Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan'ın oğlu Mehmet Fatih Yıldırımhan'ın olayda bıçak kullandığı ve bir kişiyi yaraladığı ortaya çıktı. Emniyet bülteninde suç aleti bıçağa el konulduğu belirtilirken, Mehmet Fatih Yıldırımhan'ın yaraladığı iddia edilen Metin Şafak'ın karnına 24 dikiş atıldı.
Olay 18 Ekim gecesi saat 02.45 sıralarında Konaklar Mahallesi Havalimanı Caddesi’nde meydana geldi. Havaalanına giden Mehmet Fatih Yıldırımhan yönetimindeki 61 TS 716 plakalı otomobil, Değirmendede mevkiinde önünde giden Erdoğan Günaydın'ın kullandığı 34 TU 3402 plakalı araca selektör yaparak yol istedi. Ancak otomobil yol vermeyince birkaç kez korna çalan Yıldırımhan aracı sollayarak geçti ve yoluna devam etti. Selektör yapılmasına ve korna çalınmasına sinirlenen Erdoğan Günaydın, aracı takip etti ve havalimanına giriş yapan Yıldırımhan’ın kullandığı otomobile arkadan çarptı. Taraflar arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada Fatih Yıldırımhan ve arkadaşı Serdal Çirkin ile diğer aracın sürücüsü Erdoğan Günaydın ile aynı araçta bulunan Metin Şafak yaralandı. Hastaneye kaldırılan taraftar bu kez de Karadeniz Teknik Ünivresitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde kavga edince, Mehmet Fatih Yıldırımhan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi. Bıçakla yaralandığı belirlenen Metin Şafak'ın tedavisine ise KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde devam edildi.
MÜDÜRÜN OĞLU BIÇAK KULLANMIŞ
Emniyet Müdürlüğü tarafından yayınlanan asayiş bülteninde olayın yeni bir boyutu ortaya çıktı. Bültende, trafikteki anlaşmazlık sonucutarafların kavga ettiği, bu sırada Mehmet Fatih Yıldırımhan'ın elindeki bıçakla Metin Şafak ve Erdoğan Günaydın'ı yaraladığı, onların da Mehmet Fatih Yıldırımhan ve yanındakileri dövdüğü vurgulandı. Asayiş bülteninde ayrıca olayda Mehmet Fatih Yıldırımhan'ın kullandığı metalik, kesi kısmı 9.5 santim, sap kısmı 12.5 santim olan bıçağın da muhafaza altına alındığı belirtildi.
KARNINA 24 DİKİŞ ATILDI
KTÜ Tıp Fakültesi'nde tedavisi süren ve karnına 24 dikiş atılan Metin Şafak ise olayın kamuoyu tarafından tek taraflı olarak görüldüğünü belirterek şunları söyledi:
"Bize selektör yaktılar ve araçlarını üzerimize kırınca yol verdik. 'Neden böyle yaptılar?' diyerek biz de takip ettik. Onların aracı önümüzde giderken fren yapınca çarpışma yaşandı ve durduk. Arabadan iner inmez onlardan biri elindeki bıçağı direk karnıma sapladı. Ondan sonra diğer arkadaşı bıçakladı. Midem delindi, ameliyat geçirdim. Sonra hastanede karşılaştık. O kadar yara aldım. Yukarıda Allah var. Sedyede sadece bir yumruk attım. Bu kadar bıçak yedik ama onlar haklıymış algısı oluştu. Asıl haklı olan biziz."
Erdoğan Günaydın ise havalimanına gitmekte olan kişiler tarafından omuz bölgesinden bıçaklanarak yaralandığını dile getirerek, "Arabadan iner inmez önce Metin’i, sonra da beni bıçakladı. Hastanedeki kavgayı ben görmedim" dedi.