Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da selamını almadıkları gerekçesiyle  23 yaşındaki Ömer Tibet ile 26 yaşındaki Samet Alemdağ'ı tabancayla bacaklarından yaralayan 30 yaşındaki Zeki Ş., polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Olay iki gün önce İlkadım İlçesi Liman Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre yolda yürüyen Zeki Ş., arkadaşı olan Ömer Tibet ile Samet Alemdağ'ı görüp selam verdi ancak ikili selama karşılık vermedi. 3 kişi arasında selma almama nedeniyle sözlü tartışma başladı. Tartışmanın uzayıp kavgaya dönüşmesi sonrası üzerindeki ruhsatsız tabancayı çıkartıp 7 el ateş eden Zeki Ş., Ömer Tibet ile Samet Alemdağ'ı sol bacaklarından yaralayıp kaçtı. Açılan ateş sonucu iki işyerine de mermi isabet etti. Yaralılar olay yerine gelen ambulans ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis Zeki Ş.'yi dün olayda kullandığı ruhsatsız tabancayla yakalayarak gözaltına aldı. Polisteki işlemleri tamamlanan şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

HÇ(MS/AK)(FOTOĞRAF)