Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, () - AFYONKARAHİSAR'da 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamanın Eskişehir Askeri Mahkeme'de görülen duruşması sırasında, mahkeme heyetine doğru pet su şişesi attıkları iddiasıyla 2 yıla kadar hapsi istenen şehit yakınları Zekai Fırat Dülger, oğlu Kadir Dülger, Vildan Tokgöz ve Haydar Düger'in yargılanmalarına devam edildi.
Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen mühimmat deposundaki patlamayla ilgili olarak, olay tarihinde 500'üncü İstikam Ana Depo Komutanlığı 4'üncü Mühimmat Bölge Komutanı Kıdemli Albay Veysel Özbay, Bölük Komutanı Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın'ın sanık olarak yargılandığı Eskişehir Askeri Mahkeme'de, 6 Ağustos 2013 tarihinde yapılan duruşmada, şehit yakınları ile mahkeme heyeti arasında gerginlik çıktı. Mahkeme heyetine doğru pet su şişesi attıkları ve hakarette bulundukları iddiasıyla şehit yakınları Zekai Fırat Dülger, oğlu Kadir Dülger, Vildan Tokgöz ve Haydar Düger hakkında Eskişehir 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Askeri savcı Albay Erol Er, Hakim üsteğmen Cevher Eren ile mahkeme görevlileri Serdar Cengiz ile Ali Kalkan'ın şikayetçi oldukları davanın duruşmasına bugün 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuksuz sanıklar Zekai Fırat Dülger, Kadir Dülger, Vildan Tokgöz ve Haydar Düger sanıklardan şikayetçi olan savcı Erol Er, hakim üsteğmen Cevher Eren ile askeri mahkeme görevlileri Serdar Cengiz ve Ali Kalkan katılmadı.
TANIK ALBAY: BEN DE OLSAM TEPKİMİ GÖSTERİRDİM
Duruşmada tanık olarak 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı Personel Daire Başkanı Albay Arif Yeşil ifade verdi. Albay Yeşil şöyle dedi:
"Duruşma başlamadan önce hakim, söz alınmadan konuşulmaması için salonundakileri uyararak, buna uymayanları salondan çıkartacağını söyledi. Bu uyarı rencide edici bir söz olmamasına rağmen şehit aileleri yanlış anlayıp farklı yorumlamış olabilirler. Bunun üzerine itirazlar oldu. Mahkeme heyeti, şehit yakınlarından bazılarının dışarıya çıkartılmasını istedi. Bu noktada arbede yaşandı. Ellerindeki pet şişeleri tepkisel amaçlı atmaya başladılar. Bu durum mahkeme heyetine tavır amaçlı değildi. Salonda yaklaşık 80 kişi vardı. Şehit ailelerinin acıları nedeniyle yaklaşımlarını normal karşılıyorum. Kendimi onların yerine koyuyorum ve ben onların yerinde olsaydım herhalde ben de tepkimi gösterirdim diye düşünüyorum." 
Eskişehir 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi hakimi, şehit yakınlarından Ali Taştan'ın tanık olarak talimatla ifadesinin alınmasına karar vererek duruşmayı 17 Temmuz 2014 tarihine erteledi.

KA(EK/COŞ)