AFYONKARAHİSAR'da 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamanın Eskişehir'deki Askeri Mahkeme'de görülen davanın duruşması sırasında, mahkeme heyetine doğru pet su şişesi attıkları ve hakaret ettikleri öne sürülen şehit yakınları Zekai Fırat Dülger, oğlu Kadir Dülger, Haydar Düger ve Vildan Tokgöz, 2 yıla kadar hapis istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor.
Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen mühimmat deposundaki patlamayla ilgili olarak, olay tarihinde Afyonkarahisar 500'üncü İstikam Ana Depo Komutanlığı 4'üncü Mühimmat Bölge Komutanı Kıdemli Albay Veysel Özbay, Bölük Komutanı Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın'ın sanık olarak yargılandığı Eskişehir Askeri Mahkeme'de, 6 Ağustos 2013 tarihinde yapılan duruşmada şehit yakınları ile mahkeme heyeti arasında gerginlik çıktı. Mahkeme heyetine doğru pet su şişesi attıkları ve hakarette bulundukları iddiasıyla şehit yakınları Zekai Fırat Dülger, oğlu Kadir Dülger, Haydar Düger ve Vildan Tokgöz hakkında Eskişehir 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Askeri savcı Albay Erol Er, Hakim üsteğmen Cevher Eren ile mahkeme görevlileri Serdar Cengiz ile Ali Kalkan'ın şikayetçi oldukları davanın duruşmasına bugün devam edildi. Duruşmaya şikayetçiler ile tamamı tutuksuz olan sanıklardan Haydar Düğer ile Vildan Tokgöz katılmadı. Duruşmaya sanıklardan Zekai Fırat Dülger ve oğlu Kadir Dülger ile mağdur konumundaki Eskişehir Askeri Mahkeme Savcı Yardımcısı Fatih Bağlan katıldı. Bağlan, sanıklardan şikayetçi olmadığını söyledi.
Sanık Zekai Fırat Dülger duruşmada yaptığı konuşmada suçlamaları kabul etmedi. Dülger "Biz 18 ay önce 25 evladımızı şehit verdik. Bu süre içerisinde kimseden destek görmedik. Aksine her yerde azarlandık. Bizleri 2 ayda bir Eskişehir'e duruşmaya çağırıyorlar. Duruşmada bir orta oyunu oynanıyor. Soru cevap ile duruşmalar ilerliyor. Olay günkü duruşmaya farklı bir mahkeme heyeti gelmişti. İlk kez duruşmamıza giren mahkeme başkanı sessiz olmamızı belirterek aksi takdirde şehit yakını olsak bile bizi dışarı atacağını belirtti. Ben kendisine karşılık verince duruşmadaki görevlilere beni dışarı atmasını söyledi. Bu sırada bağrışmalar oldu. Duruşma salonundaki görevliler diğer oğlumu yere yatırdı. Çektiğimiz acı ortadadır. Ben oğlumu verdim, onlar tırnağını bile vermediler. Ben acımı bir tarafa bırakıyorum. Ancak olay günü kesinlikle küfür etmedim. Duruşma salonunda arka sıralardaydım ve mahkeme heyetine de kesinlikle şişe atmış değilim. Bizlerin tepkisi duruşma salonundaki görevlilereydi. Suçsuzum ve beraatımı istiyorum" dedi.
Kadir Dülger de savunmasında "mahkeme heyeti şehit yakınlarının tamamını dışarıya çıkartmak istemiş ve bu sırada mahkemedeki güvenlik görevlileri ile tartışma yaşanıştır. Ancak mahkeme heyetine karşı bir küfür veya pet şişe atma olayı gerçekleşmemiştir. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.
Eskişehir 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi hakimi müştekilerin ve diğer sanıkların dinlenmesi için duruşmayı 8 Mayıs 2014 tarihine erteledi.

EK(EK/AAA)(FOTOĞRAFLI)